Antena 3 CNN Life Riști sau ești precaut? Ce atitudine îți aduce cele mai bune rezultate

Riști sau ești precaut? Ce atitudine îți aduce cele mai bune rezultate

Asumarea riscurilor este un fenomen firesc în viața oamenilor și, în același timp, controversat. În credința populară, s-a implementat ideea că pariorii, bancherii și pasionații de sporturi extreme sunt cei care își asumă riscuri.

Riști sau ești precaut? Ce atitudine îți aduce cele mai bune rezultate
Sursa foto: Shutterstock / Wayhome studio
de Georgiana Adam    |    14 Sep 2021   •   09:45

În același timp, este greu de negat rolul pe care asumarea riscurilor îl are în succesul ori eșecul unei afaceri. Responsabilitatea, pe de altă parte, este o abilitate necesară pentru a evita situațiile neplăcute. Deși cele două par rivale, există o legătură puternică între responsabilitate și asumarea riscurilor.

Responsabilitatea financiară, importantă pentru o viață ordonată

Prioritizarea este importantă în viață și este parte din definiția responsabilității. Să oferi întâietate lucrurilor care contează și să faci ceea ce trebuie la momentul potrivit sunt pași care te ajută să ai o viață împlinită.

Pentru gestionarea eficientă a finanțelor, cel mai important lucru de care trebuie să ții cont este să nu cheltui mai mult decât câștigi. O privire de ansamblu asupra tuturor cheltuielilor și nevoilor curente este vitală pentru a trăi la limita posibilităților și astfel să reușești să ai o situație financiară stabilă. De la cheltuielile curente (plata utilităților, cumpărături de bază, asigurări obligatorii) până la cele de vacanță sau pentru mici plăceri, fiecare alegere financiară pe care o faci trebuie să fie una responsabilă. De aceea, este bine să ai bani economisiți, astfel încât să poți profita de cele mai bune oferte.

Responsabilitatea este prezentă în toate aspectele vieții (financiar, profesional, personal) și presupune, printre altele, să gândești în perspectivă. Așadar, nu doar prezentul este important, ci și viitorul. Acest lucru nu înseamnă să nu îți asumi riscuri financiare, ci să fii bine documentat când faci asta. De pildă, să faci împrumuturi inteligente.

Dacă ai nevoie de bani, fie pentru a rezolva o problemă urgentă, fie pentru a investi într-o afacere cu potențial de succes, este bine să te informezi cu privire la cele mai bune credite online. O ofertă avantajoasă, care să îți asigure o rată lunară cât mai mică, este ceea ce te-ar putea determina să iei un împrumut. Înainte de a face acest lucru, descoperă mai multe despre Dobânda Anuală Efectivă, mecanismul prin care poți compara mai multe oferte de creditare, astfel încât să o poți alege pe cea mai avantajoasă. Este vital să te limitezi la posibilitățile financiare pe care le ai și să ții cont de nivelul de îndatorare, de venitul lunar, de dobânzi și de durata împrumutului, pentru a nu îți asuma riscuri inutile.

Asumarea riscurilor, un pas necesar pentru rezultate pe termen lung

Multe dintre marile realizări ale vieții necesită ieșirea din zona de confort. Fie că acest lucru înseamnă să îți depășești timiditatea și să fii pe o scenă în fața a sute de oameni ori să investești bani pentru a-ți ajuta afacerea să crească, fie să faci eforturi pentru a avea relații personale de succes, unele dintre cele mai satisfăcătoare experiențe de viață apar ca urmare a asumării unor riscuri.

A risca nu înseamnă să ai succes de fiecare dată și acest lucru este în regulă. În acest proces, te poți confrunta cu eșecuri, însă și rezultatele negative pot fi utile pentru dezvoltarea ta personală. Nereușitele te ajută să fii o persoană mai bună, învățându-te să îți revii mai repede în urma unor dificultăți. Mai mult decât atât, vei căpăta mai multă încredere în forțele proprii și vei reuși să îți depășești temerile și să îți atingi potențialul.

Așadar, este important să găsești un echilibru în viață, combinând deciziile responsabile cu asumarea unor riscuri.

×
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close