Antena 3 CNN Life Românul care traversează Americile cu bicicleta, detalii fabuloase din timpul călătoriei pe Amazon

Românul care traversează Americile cu bicicleta, detalii fabuloase din timpul călătoriei pe Amazon

Românul care traversează Americile cu bicicleta, detalii fabuloase din timpul călătoriei pe Amazon
Sursa foto: sursa foto: radupaltineanu.com
29 Mai 2017   •   15:05

Radu Păltineanu este un cicloturist și blogger român pasionat de călătorii. În prezent el străbate pe bicicletă Americile de la nord la sud, într-un proiect pe care l-a numit #cycletheamericas. 

Și-a propus să fie primul român care traversează în întregime pe bicicletă cele două Americi din punctul cel mai nordic al șoselei panamericane, localitatea Deadhorse din apropierea golfului Prudhoe, până în localitatea cea mai sudică a Americii de Sud, Ushuaia în Argentina.

El relatează experiențele sale dar și poveștile pe care le aude pe pagina sa de Facebook și pe blogul său, unde, recent, a povestit experiențele sale din timpul traversări Amazonului.

''Trei țări (Brazilia, Peru și Ecuador), 8 ambarcațiuni diferite, 2213 mile marine (sau 4.100 de km) parcurse și am traversat mare parte din cursul Amazonului și al tributarului său, fluviul Napo.

Prin asta, am legat coasta de est a Americii de sud, de Ecuador, cea de-a 19-a țară/teritoriu al expediției mele prin Americi, refăcând astfel, mare parte din celebrul voiaj al lui Francisco de Orellana, cunoscut ca primul european ce a legat cele două coaste ale Americii de sud, traversând Amazonul, de la vest la est.

Dar înainte să intru în detalii și să vă povestesc experiența mea pe cel mai cunoscut fluviu al Planetei, hai să vă zic câteva cifre și curiozități despre Amazon''

Continuarea, pe radupaltineanu.com

×
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close