Antena 3 CNN Life S-a găsit soluția pentru a scăpa de poftele alimentare. Ce trebuie să faci

S-a găsit soluția pentru a scăpa de poftele alimentare. Ce trebuie să faci

S-a găsit soluția pentru a scăpa de poftele alimentare. Ce trebuie să faci
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
08 Mai 2017   •   18:02

Nu este nimic rău în a ceda în fața unei pofte alimentare, însă când acest lucru ne afectează organismul trebuie să căutăm soluții. Potrivit Elle.ro s-au găsit câteva moduri eficiente și deloc complicate pentru a scăpa de aceste ispite.

Conform specialiștilor, pofta pentru o prăjitură delicioasă durează nu mai mult de jumătate de oră. Tot ce trebuie să faci este să umpli acest timp cu lucruri care să te facă să uiți de ea: 

Fă o plimbare

Trebuie să știi că poftele alimentare apar în special atunci când ești obosită sau stresată. Exercițiile fizice, chiar și o simplă plimbare, îți vor ridica nivelul de energie din corp, dar și dispoziția. Așa vei uita măcar pentru o perioadă, de dorința ta de a mânca. 

Respira adanc, de cateva ori

Data viitoare când vei simți nevoia de a mânca, în special pe fond de stres, încearcă o simplă tehnică pe care cei care practica yoga o folosesc destul de des. Inspira adânc, numărând până la patru, ține-ți respirația numarând până la șapte și apoi expiră numărând până la opt. Repeta acest ciclu de patru ori. Te vei simți aproape imediat mai relaxat și dorința de a mânca acea bucățică de ciocolata va disparea ca prin minune.

Bea apa
Cel mai simplu lucru: Bea apa! Este cea mai ușoară metodă de a scăpa de o poftă alimentară. Nu te opri la un pahar, bea minim 3. Este foarte ușor să confunzi foamea cu sete. În plus, toată această apă te va face sa te simți sătulă.

Gândește-te că îl vei savura din plin mai târziu

Dacă niciuna dintre variantele de sus nu funcționează, alocă-ți privilegiul de a-l savura în liniște la finalul unei zile obositoare.

×
Subiecte în articol: solutie organism plimbare
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close