Antena 3 Life Știinţă BSC dezvoltă un supercomputer hibrid eficient energetic

BSC dezvoltă un supercomputer hibrid eficient energetic

21 Noi 2011   •   13:30
BSC dezvoltă un supercomputer hibrid eficient energetic
Sursa foto: Foto: green-report.ro

Barcelona Supercomputing Center (BSC) a prezentat saptămâna trecută, în cadrul Conferinţei SC11, care a avut loc în Seattle, Washington, design-ul sistemului unui supercomputer hibrid, eficient energetic, informează Green Report.

Potrivit BSC, sistemul va folosi o soluţie hibridă bazată pe procesoarele Tegra şi unităţile de procesare vizuală cu tehnologie CUDA Astfel, BSC va implementa primul sistem bazat pe această tehnologie, în încercarea de a obţine un spor de eficienţă energetică de până la cinci ori mai mare, în comparaţie cu cele mai eficiente sisteme actuale.

Scopul final al BSC este de a obţine o performaţă de 1000 de ori mai mare decât a supercomputerelor de nivel “peta” cu un consum de energie de 15 până la 30 de ori mai scăzut.

Acest proiect, supranumit EU Mont-Blanc va explora următoarea generaţie de arhitecturi HPC pentru a dezvolta un portofoliu de aplicaţii de nivel “exascale” (de 1000 de ori mai mare decât peta) care funcţionează în mod eficient pe noile tehnologii mobile.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close