Antena 3 CNN Life Știinţă Intrarea în atmosferă a unui meteorit, filmată de NASA. Spectacolul luminos, vizibil pe cerul american

Intrarea în atmosferă a unui meteorit, filmată de NASA. Spectacolul luminos, vizibil pe cerul american

Intrarea în atmosferă a unui meteorit, filmată de NASA. Spectacolul luminos, vizibil pe cerul american
Sursa foto: Foto: nasa.com
19 Feb 2015   •   19:46

NASA a dat publicităţii o înregistrare video spectaculoasă care prezintă intrarea în atmosfera terestră, deasupra Statelor Unite, a unui meteorit, informează francetvinfo.fr
   
Un punct luminos se apropie până devine un bulgăr uriaş de foc, după care dispare. NASA a realizat imagini impresionante cu prăbuşirea unui meteorit, deasupra oraşului Pittsburgh din statul american Pennsylvania.
   
Asteroidul s-a dezintegrat, marţi, 17 februarie, la primele ore ale dimineţii. Lumina pe care acesta a emis-o a fost vizibilă pe cerul american inclusiv în statele Ohio şi New York.
   
Trei camere ale NASA au captat prăbuşirea meteoritului. Potrivit contului de Facebook al Serviciului de supraveghere a meteoriţilor, administrat de Agenţia spaţială americană (NASA), meteoritul a avut un diametru de 60 de centimetri, o greutate de aproape 228 kilograme şi a parcurs un lung drum prin spaţiu, provenind din centura de asteroizi aflată între Marte şi Jupiter, deplasându-se cu o viteză de peste 72.000 de kilometri pe oră. 
   
"Pot exista fragmente din acest meteorit pe sol", a precizat NASA.
   
O altă înregistrare video, filmată de la sol, arată o puternică lumină, provocată de combustia în atmosferă a asteroidului. "A strălucit mai puternic decât luna plină", afirmă NASA.
   
Potrivit publicaţiei The Atlantic, numeroase persoane erau deja treze la acea oră matinală şi au putut să vadă cu ochiul liber spectacolul luminos. Unii dintre ei spun că au auzit şi zgomotul unei explozii, după ce au văzut bulgărele de foc iluminând întreaga boltă cerească.
 

×
Subiecte în articol: NASA meteorit
Parteneri
Perioada care se va lua în calcul la pensie. Anunțul ministrului Muncii
x close