Antena 3 Life Știinţă Secretul care stă în spatele DEPENDENŢEI de ţigări a fost găsit. Aviz fumătorilor care vor să renunţe la tutun

Secretul care stă în spatele DEPENDENŢEI de ţigări a fost găsit. Aviz fumătorilor care vor să renunţe la tutun

de O.P.    |    21 Oct 2013   •   09:01
Secretul care stă în spatele DEPENDENŢEI de ţigări a fost găsit. Aviz fumătorilor care vor să renunţe la tutun

Toate campaniile şi mesajele şocante de pe pachetele de ţigări, sau chiar creşterea constantă a preţului la ţigări nu i-a determinat pe fumătorii înrăiţi să renunţe la viciul care le distruge sănătatea.

Însă cercetătorii spun, în urma mai multor studii realizate pe şoareci de laborator, că au descoperit secretul care stă în spatele dependenţei de ţigări.

Răspunsul stă într-un hormon, eliberat de corp atunci când mâncăm şi care oferă senzaţia de saţietate de la finalul mesei. GLP-1 ar fi soluţia ideală pentru cei care vor să renunţe la tutun.

Oamenii de ştiinţă susţin că dacă vor reuşi să blocheze receptorii, atunci ar putea preveni senzaţia de satisfacţie a fumătorilor, pe care aceştia o au după ce au savurat o ţigară.

Fără acest tip de satisfacţie, de plăcere, un fumător nu va mai simţi nevoia de a fuma.”, a declarat Elisabeth Jerlhag, unul dintre cercetătorii implicaţi în acest studiu.

 


Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close