Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Cinci alimente sănătoase care mâncate seara, nu te vor lăsa să dormi

Cinci alimente sănătoase care mâncate seara, nu te vor lăsa să dormi

Cinci alimente sănătoase care mâncate seara, nu te vor lăsa să dormi
Sursa foto: Pixabay
09 Apr 2019   •   14:45

Este știut faptul că dulciurile consmate înainte de culcare pot duce la insomnii, dar știați că există și alimente sănătoase care vă pot fura somnul? Iată cinci dintre cele mai consumate alimente care duc la nopți nedormite:

Cașcavalul: Este un aliment plin de grasimi și greu de digerat. Este de preferat să îl consumați cu minim 4 ore înainte de culcare ca să nu vă afecteze somnul, iar dacă doriți neapărat brânzeturi seara, alegeți un cașcaval mai slab în grăsimi. 

Ciocolata neagră: este un aliment sănătos, dar conține cafeină. Chiar și o bucățică vă poate da peste cap somnul, deci mâncați ciocolată neagră dimineața la cafea, deoarece cafeina stă în organism între 6 și 10 ore

Un burger: burgerii sunt plini de proteine și grăsimi iar tocmai din această cauză sunt foarte greu de digerat! Este indicat să evitați orice fel de carne tocată cu minim 4 ore înainte de somn, iar seara înainte de culcare să alegeți o carne mai slabă. 

Băuturile și gustările pe bază de matcha: chiar dacă este prezentată ca fiind o pudră sănătoasă, plină de antioxidanți, matcha provine din ceaiul verde, deci are cofeină, și este îndulcită cu zahăr, combinație care va duce la insomnii. 

Mezelurile: chiar dacă există mezeluri sărace în calorii, acestea sunt pline de sodium și mai mult ca sigur vă vor balona și nu veți putea dormi liniștit!

Sursă: HEALTH 

 

 

×
Subiecte în articol: alimente sanatoase dieta
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close