Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Fructele care ajută la scăderea colesterolului și la refacerea organismului după o perioadă de convalescenţă

Fructele care ajută la scăderea colesterolului și la refacerea organismului după o perioadă de convalescenţă

Fructele acestui arbore prezent mai ales la marginea pădurilor de foioase sau în luminişuri sunt roşii, sferice şi au seminţe în interior.

Fructele care ajută la scăderea colesterolului și la refacerea organismului după o perioadă de convalescenţă
de Redacția Antena 3 CNN    |    11 Feb 2022   •   09:31

Printre substanţele conţinute în fructele scoruşului de munte se numără săruri minerale, taninuri, zaharuri, vitaminele C şi A, precum şi cele din grupul B. Datorită taninurilor, fructele scoruşului de munte au proprietăţi astringente, potrivit Ghidului plantelor medicinale şi aromatice, coordonat de farmacologul dr. Ovidiu Bojor.

Fiind o bogată sursă de vitamine naturale şi betacarotenoizi, ele măresc capacitatea de apărare a organismului, prevenind infecţiile bacteriene şi virale şi ajutând la refacerea organismului după o perioadă de convalescenţă.

Fructele pot fi mâncate ca atare sau uscate şi preparate sub formă de infuzie: o lingură la o cană cu apă.

Se beau 2-3 căni pe zi. Se recomandă pentru scăderea colesterolului în sânge, pentru diminuarea oboselii şi fortificarea sistemului nervos, ca şi pentru mărirea acuităţii vizuale, sporirea rezistenţei fizice şi întârzierea procesului de îmbătrânire.

Nu are contraindicaţii.

 

 

×
Subiecte în articol: colesterol sange vitamine
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close