Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi: ”În smântână se adaugă cretă sau ghips, în miere se pune clei de oase. Așa se falsifică alimente”

Prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi: ”În smântână se adaugă cretă sau ghips, în miere se pune clei de oase. Așa se falsifică alimente”

Mulți ne propunem să mâncăm sănătos și uneori chiar credem că facem asta, însă există anumite care sunt falsificate, susține prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, biochimist și cercetător.

Prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi: ”În smântână se adaugă cretă sau ghips, în miere se pune clei de oase. Așa se falsifică alimente”
Sursa foto: LIVIU SOVA/ Agerpres
de Georgiana Adam    |    02 Apr 2022   •   22:03

În cartea sa, ”Noua ordine alimentară. Și noi ce mai mâncăm?”, prof. Mencinicopschi dezvăluie felul în care anumite alimente pot fi ”falsificate”.

”Laptele se ”falsifică” prin adăugarea de apă, prin extragerea grăsimilor și prin amestecul diferitelor tipuri de lapte.

De asemenea, unii producători obișnuiesc să mascheze defectele sau să prevină alterarea cu ajutorul conservanților sau al substanțelor de neutralizare.

În smântână se adaugă, uneori, făină, gelatină, lapte bătut, albuș de ou și chiar cretă sau ghips”, ne atenționeaza prof. Mencinicopschi.

”Untul este cel mai bine imitat de margarinele pe bază de grăsimi hidrogenate, nocive pentru sănătate, obținute din uleiuri vegetale sau din grăsime de pește dezodorizată”, a explicat biochimistul.

Brânzeturile sunt modificate prin înlocuirea proteinelor din lapte cu proteine de origine animală. 

În miere poți găsi îndulcitori, fie naturali, fie artificiali. De asemenea, mierea se îngroașă cu amidon, gelatină sau chiar cu clei de oase”, susține biochimistul Gheorghe Mencinicopschi, potrivit doctorulzilei.ro.
 

×
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close