Antena 3 CNN Mediu Poluare Bucureştenii respiră otravă! Cauciucuri şi cabluri arse în jurul Capitalei

Bucureştenii respiră otravă! Cauciucuri şi cabluri arse în jurul Capitalei

Poluare masivă în jurul Capitalei. Noaptea trecută, inspectorii Gărzii de Mediu au surprins mai mulţi bărbaţi din Sinteşti, în timp ce se pregăteau să ardă aproape 400 de kilograme de cabluri.

Bucureştenii respiră otravă! Cauciucuri şi cabluri arse în jurul Capitalei
Sursa foto: Garda Naţională de Mediu/Facebook
de Georgiana Adam    |    14 Noi 2021   •   12:53

Aceştia au primit amenzi de zeci de mii de lei, însă amenzile se dovedesc inutile, de cele mai multe ori, locuitorii din Sinteştii fiind clienţi vechi ai inspectorilor.

De ani de zile, aici se ard ilegal tone de deşeuri, care fac aerul în jurul Capitalei, irespirabil.

Cu toate acestea, autorităţile statului, nu reuşesc să pună punct unei fenomen ilegal, care sufocă judeţul Ilfov.

Octavian Berceanu, fostul şef al Gărzii de Mediu, vorbit, duminică, în exclusivitate la Antena 3 despre poluarea crescută din București.

"În Sinteşti avem conducerea unei structuri de Crimă Organizată, destul de bine dezvoltată la nivel naţional. Cei care preiau cablurile din Sinteşti, le duc spre valorificare. De fapt, partea metalică, cupru şi aluminiu. Colectează şi din alte localităţi din jurul Bucureştiului, cum ar fi Bolintin, Glina, dar şi din localităţi, la 15-20 km, cum ar fi Bălteni de Dâmboviţa, Săruleşti, în partea de Călăraşi. Veniturile lor sunt substanţiale şi cu ele pot "unge" foarte multe figuri politice, şi în spatele lor, imaginaţi-vă, că în toate celelalte localităţi, aproape 20 la număr, unde se ard cabluri, primarii depind de aceste voturi, deci lucrurile au fost un pic complicate",  spus Octavian Berceanu, în exclusivitate la Antena 3.

"Peste 360 de kg de cabluri care urmau să fie incinerate, la Sintești – Ilfov, au fost confiscate de comisarii GNM, în timpul descinderii din această seară. Prinși în timp ce incendiau o parte din „marfă”, pe domeniul public, făptașii (persoane fizice) au primit și o amendă de 10.000 lei pentru arderea deșeurilor. Din păcate, politica de a negocia cu contravenienții nu a dat rezultate și activitățile prin care se poluează mediul au continuat și în ultimele luni", au anunţat reprezentanţii Gărzii Naţionale de Mediu.

Peste 360 de kg de cabluri care urmau să fie incinerate, la Sintești – Ilfov, au fost confiscate de comisarii GNM, în...

Posted by Garda Naţională de Mediu on Saturday, 13 November 2021

Știre în curs de actualizare...

×
Parteneri
Infractorii români care au speriat America
x close