Antena 3 CNN Mediu Poluare Octavian Berceanu, atac la Ciprian Ciucu după incendiul din Parcul Grozăvești: ”E un depozit ilegal al ADP”

Octavian Berceanu, atac la Ciprian Ciucu după incendiul din Parcul Grozăvești: ”E un depozit ilegal al ADP”

Octavian Berceanu, fostul șef al Gărzii de Mediu, îl atacă pe primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu

Octavian Berceanu, atac la Ciprian Ciucu după incendiul din Parcul Grozăvești: ”E un depozit ilegal al ADP”
Sursa foto: Facebook/ Octavian Berceanu
de Andreea Ştefan    |    08 Mai 2022   •   22:26

”Incendiu la un depozit ilegal al ADP S6! Ceva banal? Au ars niste frunze la suprafață și lemnele de foc ascunse sub alte deșeuri.

10.000mc X 100 euro/MC = 1.000.000 euro

In București sunt tăiați anual zeci de mii de arbori de unde rezultă peste zece mii de metri cubi de lemn fara documente de proveniență și ulterior vânduți la negru cu 100 de euro metrul cub.

In realitate, în sectoarele Bucureștiului și nu numai, toaletarea arborilor sau tăierea lor definitiva este o afacere care pune pe piata lemn de foc la negru. Lemnul nu apare înregistrat nicăieri, Garda Forestiera se face că nu vede camioanele cu lemne livrate noaptea prin oraș, afacerile merg bine.

Citește și: Incendiu violent de vegetație, în Parcul Grozăvești din Capitală! A fost transmis un mesaj Ro-Alert

Pare o afacere mica, însă funcționează la scara mare! O firma de exploatări forestiere care lucrează legal are intre 10 procente profit, adică face maxim 100.000 euro după un an de munca grea. La ADP profitul e tot ce încasează din vânzarea la negru, cum altfel, pentru că salariile, utilajele, transportul, totul este platit de bucureșteni, iar profitul este împărțit între funcționarii publici.

Un astfel de depozit fantoma funcționează și în S3, gata să se aprindă in orice clipa”, a scris Octavian Berceanu pe Facebook.

La scurt timp, Ciprian Ciucu a răspuns acuzațiilor și a spus că depozitul a fost închis de mai mult timp, dar că nu poate gestiona o situație care durează de peste 12 ani. 

”Am închis depozitul ilegal al ADP de mai mult timp. Pentru acuratețe, aici este un teren privat. S-au depozit deșeuri ilegale în ultimii 12 ani. Iar eu l-am oprit și am dispus mutarea acestora. Inagineaza-ti, Octavian, 12 ani. Nu le-am putut muta peste noapte, costul este imens.

Acolo au avut loc defrișări ilegale și materialele vegetale provenite au fost adăugate de curând. Acolo au luat foc. Ma ocup și de asta, dar nu pot rezolva dintr-o data ce au depozitat alții 12 ani.

Repet, costul este uriaș. Acum suntem în proces de achiziționare a unor utilaje care sa permită tocare materialului vegetal", a spus Cirpian Ciucu.

×
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close