Antena 3 CNN Mediu Reciclare Patru centre de colectare a deșeurilor vor fi deschise în Ilfov: "Gata cu brazii de Crăciun aruncați la colțul străzii"

Patru centre de colectare a deșeurilor vor fi deschise în Ilfov: "Gata cu brazii de Crăciun aruncați la colțul străzii"

lfovenii vor avea patru centre de colectare a deșeurilor, în Brănești, Grădiștea, Mogoșoaia și Moara Vlăsiei, care vor funcționa cu aport voluntar: fiecare persoană fizică își va duce deșeurile acolo, fără să mai fie nevoie de plata unor operatori.

Patru centre de colectare a deșeurilor vor fi deschise în Ilfov: "Gata cu brazii de Crăciun aruncați la colțul străzii"
Sursa foto: Facebook
de Mia Lungu    |    21 Oct 2022   •   13:43

Hubert Thuma, președintele Consiliului Județean Ilfov, spune că în județ vor fi făcute patru centre de colectare a deșeurilor, în Brănești, Grădiștea, Mogoșoaia și Moara Vlăsiei. 

"Se numesc centre cu aport voluntar (CAV). Ce înseamnă asta? Înseamnă că merge acolo numai cine vrea și își trasportă singur deșeurile. Cu o singură condiție: să fie persoană fizică, nu firmă.

Aceste centre sunt practic niste platforme betonate, pe care sunt așezate containere pentru diverse categorii de deșeuri reciclabile: periculoase, textile, electrice, electronice, uz casnic, hârtie, plastic, lemn, mobilier, sticlă, anvelope, metal, deșeuri de grădină, moloz. Cine își va duce gunoiul acolo nu va plăti nimic", a spus președintele CJ Ilfov.

Potrivit acestuia, centrele de colectare a deșeurilor ar trebui să fie gata până la finalul anului 2024. 

"Le facem cu bani europeni, din Planul Național de Redresare și Reziliență. Odată înființate, se creează condiții pentru a colecta separat deșeurile și astfel scade cantitatea de gunoi ce ajunge la groapa din Vidra. Asta înseamnă un mediu mai curat și mai sănătos.

Gata cu brazii de Crăciun aruncați la colțul străzii, cu mobila și televizoarele nefuncționale abandonate peste tot! Pe viitor nu va mai fi nevoie să plătiți diverși operatori, care să vină și să vi le ia", a mai spus Hubert Thuma

×
Parteneri
Momentul terifiant când un stâlp e înghițit de craterul din Slănic
x close