Antena 3 CNN Meteo Cod portocaliu de inundaţii. În ce judeţe vin puhoaiele extreme

Cod portocaliu de inundaţii. În ce judeţe vin puhoaiele extreme

Hidrologii au emis un nou cod portocaliu de inundaţii, pentru astăzi între orele 15:50 şi 23:00.

Cod portocaliu de inundaţii. În ce judeţe vin puhoaiele extreme
Sursa foto: Mediafax Foto / Ionut Tabultoc
de Alexandra Dima    |    30 Aug 2022   •   16:37

Ca urmare a precipitațiilor lichide înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate și propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de inundaţii.

Alerta hidrologilor vizează râurile din bazinele hidrografice: Trotuș – afluenții aferenți sectorului aval S.H. Ghimeș-Făget – amonte confluență cu râul Tazlău, județele Harghita, Bacău, Covasna.

Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare pe unele râuri mici din bazinele hidrografice: Ciobănuș – bazin superior.

Posibile depăşiri ale cotelor de inundaţie şi pe râurile din bazinele hidrografice: Mureș – afluenții mici aferenți sectorului aval S.H. Ocna Mureș – amonte confluență cu râul Strei, județele Alba și Hunedoara.

Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare pe unele râuri mici din bazinele hidrografice: Ampoi.

Cod galben și cod portocaliu de vreme rea în România! Avertizare meteo pentru 25 de județe ale țării 

Meteorologii au emis marți avertizări Cod portocaliu și galben de ploi torențiale, vijelii, intensificări ale vântului și grindină. 25 de județe sunt sub alertă Cod portocaliu până miercuri dimineață, în timp ce în București și 13 județe persistă valul de căldură.

 

×
Subiecte în articol: inundatii
Parteneri
Marcel Ciolacu, prezentat ca "viitorul preşedinte al României"
x close