Antena 3 CNN Actualitate Locul din România unde oamenii au tremurat la minus 21,6 grade Celsius, marți dimineață

Locul din România unde oamenii au tremurat la minus 21,6 grade Celsius, marți dimineață

Locuitorii din Întorsura Buzăului au tremurat, marţi dimineaţa, la minus 21,6 grade Celsius, cea mai scăzută temperatură din această iarnă în judeţul Covasna.

Locul din România unde oamenii au tremurat la minus 21,6 grade Celsius, marți dimineață
Sursa foto: Foto: Pexels
07 Ian 2020   •   10:13

Meteorologul de serviciu, Viorica Ienea, a declarat că minima a fost înregistrată în jurul orei 5,30, după care temperaturile au început să crească uşor.

"A fost cea mai scăzută temperatură din acest sezon, minus 21,6 grade Celsius la ora 5,30, dar în jurul orei 9,00 a urcat la minus 13 grade. (...) Au mai fost zile friguroase luna aceasta, spre exemplu pe 3 ianuarie au fost minus 15 grade Celsius la Întorsura Buzăului, iar pe 4 ianuarie au fost minus 17, dar luni au fost minus 5, a fost o vreme plăcută de Bobotează", a declarat Viorica Ienea.

Ea a adăugat că vremea a fost foarte capricioasă în această iarnă, înregistrându-se oscilaţii mari de temperatură de la o zi la alta.

"Temperaturile sunt influenţate de fronturile atmosferice, dar, în general, se înregistrează o tendinţă de încălzire a vremii. Vor mai fi episoade de ger şi viscol, dar nu vor mai fi cum au fost odată. Ierni cu temperaturi de plus 13, 14 grade Celsius în luna decembrie eu nu am prins până acum şi lucrez de 40 de ani la staţia meteo", a mai spus Viorica Ienea.

În anii anteriori, în zona Întorsurii Buzăului s-au înregistrat temperaturi şi mai scăzute: pe 8 ianuarie 2015 la Întorsura Buzăului au fost minus 34,6 grade Celsius, iar pe 10 ianuarie 2017, minus 32 de grade Celsius.

Oficial, cea mai scăzută temperatură înregistrată în ultima jumătate de secol în judeţul Covasna a fost de minus 35,8 grade Celsius în 8 februarie 2005, la Întorsura Buzăului, record care nu a mai fost atins din anul 1939


 

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close