Antena 3 CNN Meteo Val de aer cald peste România! Caniculă în mijlocul toamnei

Val de aer cald peste România! Caniculă în mijlocul toamnei

Val de aer cald peste România. Meteorologii anunță temperaturi caniculare joi și vineri, însă începând de sâmbătă vremea se va răci semnificativ.

Val de aer cald peste România! Caniculă în mijlocul toamnei
Sursa foto: getty images
de Laura Dinu    |    15 Sep 2022   •   09:02

Vremea în țară

La această oră, cerul este mai mult senin în sudul şi estul Munteniei şi în Dobrogea, variabil în Oltenia şi prezintã înnorãri în restul ţãrii, iar în Maramureş, nordul Transilvaniei şi al Carpaţilor Orientali, izolat plouã slab. Vântul suflã slab şi moderat, cu intensificãri în zona montanã înaltã.  

La ora 8 erau valori termice cuprinse între 10 grade la Întorsura Buzãului şi Pãtârlagele şi 23 de grade la Gurahonţ. 

Astăzi, vremea va continua sã se încãlzeascã în cea mai mare parte a ţãrii, semnificativ în regiunile sudice, unde va deveni cãlduroasã, izolat canicularã în Lunca Dunãrii.  

În jumãtatea de nord-vest, instabilitatea atmosfericã va fi temporar accentuatã şi se va manifesta prin perioade cu înnorãri, averse şi descãrcãri electrice. Se vor înregistra cantitãţi de apã însemnate, care local vor depãşi 20...25 l/mp şi pe suprafeţe mai restrânse, în special în zona Carpaţilor Occidentali, în nordul Carpaţilor Orientali şi al Transilvaniei, precum şi în Maramureş se vor acumula peste 40 l/mp şi vor fi condiţii de grindinã.  

În restul teritoriului, cerul va fi variabil, iar fenomene de instabilitate atmosfericã vor fi izolat. Vântul va avea intensificãri susţinute la munte, cu viteze de peste 80...100 km/h pe creste, dar local şi în celelalte zone, cu caracter temporar în sud şi în est şi pentru duratã scurtã, în special asociat averselor, în rest. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 24 şi 34 de grade. 

Vremea în București 

Joi dimineața, cerul este mai mult senin, iar vântul slab. La ora 8 erau 15 grade în Bãneasa şi 16 grade la Filaret şi Afumaţi. 
 
Astăzi, vremea va continua sã se încãlzeascã, devenind cãlduroasã, cu o maximã a temperaturii aerului în jurul valorii de 34 de grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla moderat, temporar cu intensificãri. 

Vremea în weekend

Vremea se va menține caldă și mâine în majoritatea zonelor țării. 

De sâmbătă însă, temperaturile vor fi într-o scădere accentuată, pentru ca la începutul săptămânii următoare, valorile termice în anumite zone ale țării să scadă mai mult decât normalul pentru această perioadă. 

×
Subiecte în articol: canicula vremea
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close