Antena 3 CNN Meteo Valul de căldură ”Lucifer” sufocă România. Vijeliile puternice vor pune stăpânire pe întreg teritoriul

Valul de căldură ”Lucifer” sufocă România. Vijeliile puternice vor pune stăpânire pe întreg teritoriul

Valul de căldură, denumit ”Lucifer”, face ravagii și în România. Meteorologul Alina Șerban a vorbit la Antena 3 despre cum va fi vremea în următoarele zile și la ce ar trebui să ne așteptăm.

Valul de căldură ”Lucifer” sufocă România. Vijeliile puternice vor pune stăpânire pe întreg teritoriul
de Andreea Ştefan    |    17 Aug 2021   •   17:18

”Val de căldură în partea de sud a continentului, cu diferite intensități. Chiar și în zilele următoare, mai slăbește în intensitate, temperaturile temperaturile vor fi ușor mai scăzute pentru câteva zile, și vorbim în mod deosebit de țările sudice, dar valul de căldură se păstrează acolo, îl menține presiunea atmosferică foarte ridicată în zona respectivă.

Astăzi, în zona țării noastre, din nou val de căldură și disconfort termic accentuat, în sud, în centru și în est. Temperaturi ce au atins deja 36-37 de grade în Capitală, la umbră, resimțite în jurul a 40. În extremitatea sudică a țării, 38-39 de grade, resimțite 41-42. Această persistență cumva își spune cuvântul, persistența masei de aer cald, pentru că deja ne este din ce în ce mai greu să suportăm aceste temperaturi, chiar dacă disconfortul termic nu mai este același pe parcursul întregii zile. Se intensifică în perioada prânzului.

A fost foarte lungă perioada aceasta, chiar dacă a avut mici variații în extreme, vremea a fost călduroasă. Temperaturile au fost peste 30 și peste 35, cu ușoare variații.

Vijeliile puternice vor pune stăpânire pe România

Avem și zone cu vijelii. Ziua de astăzi este caracterizată prin extreme. În partea de vest și nord-vest a teritoriului va fi din ce în ce mai activ un front rece, în timp ce în sud și sud-est încă avem mase de aer tropical.

Extremele acestea sunt traduse în mod deosebit prin diferențe termice. La momentul acesta, de exemplu, în zona crișanei avem 20 de grade, iar în partea de sud a țării avem 37-38 de grade”, a explicat meteorologul Alina Șerban la Antena 3.

×
Subiecte în articol: val de caldura vijelii Alina Şerban
Parteneri
Marcel Ciolacu, prezentat ca "viitorul preşedinte al României"
x close