Antena 3 CNN Meteo Weekend de primăvară, cu temperaturi de 20 de grade, la mijloc de decembrie. De când se răceşte vremea

Weekend de primăvară, cu temperaturi de 20 de grade, la mijloc de decembrie. De când se răceşte vremea

Vreme de primăvară astăzi și mâine, cu temperaturi mult peste limita normalului pentru această perioadă din an.

Weekend de primăvară, cu temperaturi de 20 de grade, la mijloc de decembrie. De când se răceşte vremea
Sursa foto: Pixabay
de Georgiana Adam    |    10 Dec 2022   •   09:13

Temperaturile pot urca și până la 20 de grade Celsius în zona Dobrogei, dar va fi cald peste tot. Maximele pornesc astăzi de la 10 grade prin nordul Moldovei și ajung la 17, poate chiar 18 grade în zona Dobrogei. 

Sunt prognozate temperaturi ridicate și pe parcursul zilei de mâine, însă de luni valorile termice încep să scadă. 

Se răcește accentuat în cea mai mare parte a țării, astfel că spre mijlocul săptămânii viitoare temperaturile înregistrate în țara noastră vor fi cele normale pentru această perioadă, respectiv 4-5 grade Celsius la orele amiezei.

Citeşte şiVreme extremă în România, val de aer tropical în miezul iernii | Prognoza meteo ANM pentru decembrie

Astăzi însă, vreme foarte caldă, dar ploioasă, mai ales în vestul țării, unde vor fi precipitații pe spații extinse. 

Vor fi 13 grade la Oradea și 12 Baia Mare, mai cald în zona Banatului, astăzi. La Timișoara se vor înregistra 16 grade Celsius și aceeași temperatură este prognozată și la Sibiu și Brașov, Galați - 15 grade, iar în zona Dobrogei, la Constanța vor fi 17 grade Celsius.

Dimineaţa sunt 5 grade acum la stațiile meteo din Capitală, iar cerul este acoperit de nori şi va rămâne o vreme destul de mohorâtă pe parcursul întregii zile în Capitală, dar va fi mai cald decât ieri, maxima 13 grade.

Prognoza meteo: Duminică, mai cald ca azi

Mâine va fi și mai cald de atât. Se vor înregistra la amiază 15 grade Celsius, iar noaptea va fi cu o minimă de 8 grade.

De luni, temperatura scade treptat și în zona Capitalei. 7 grade se vor înregistra luni la amiază, iar marți nu vor fi mai mult de 4 grade Celsius.

Va fi vreme foarte caldă astăzi și în zona montană, 10-12 grade pe Valea Prahovei, iar la Rânca temperatura va urca până la 7 grade Celsius.

Este strat de zăpadă la Vârfu Omu și la Bâlea Lac, cam 45 de centimetri de zăpadă la Vârful Omu. În următoarea perioadă, din cauza vremii care se va răci la munte vor fi din nou ninsori, dar și intensificări de vânt. 

Mâine aerul rece pătrunde în zona țării noastre, prin vestul țării. Acolo vor scădea temperaturile, astfel că la Oradea și Timișoara nu vor fi mai mult de 7, respectiv 9 grade Celsius și va continua să plouă. 

În restul zonelor țării însă, vremea va rămâne caldă, chiar foarte caldă în zona Dobrogei, unde s-ar putea înregistra 20 de grade Celsius.

×
Subiecte în articol: meteo prognoza meteo
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close