Antena 3 CNN Politică ACORD la Cotroceni pentru Legea Big Brother

ACORD la Cotroceni pentru Legea Big Brother

ACORD la Cotroceni pentru Legea Big Brother
Sursa foto: Foto: www.presidency.ro
de M.Z.    |    06 Mai 2015   •   11:12

Update 11.12 - Consultările preşedintelui Klaus Iohannis cu liderii partidelor politice s-au încheiat şi s-a ajuns la un consens în ce priveşte Legea 506 din 2004, cunoscută ca şi legea Big Brother. Mai exact, este vorba despre cadrul juridic privind prelucrarea datelor cu caracter personal şi protecţia vieţii private în sectorul comunicaţiilor electronice. 
 
Ei au semnat un proiect care urmează să ajungă în Parlament, act ce va oferi garanţii suplimentare şi va înlătura orice urmă de abuz şi, de asemenea, va proteja datele persoanele.

"Discuţiile au pornit de la premisa îmbunătăţirii cadrului normativ pentru a pune în acord nevoia de securitate cu apărarea drepturilor şi libertăţilor individului. Cu această ocazie, liderii partidelor politice au semnat o iniţiativă legislativă parlamentară de modificare şi completare a Legii nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal şi protecţia vieţii private în sectorul comunicaţiilor electronice. (...)
 
Proiectul convenit astăzi urmăreşte să ofere garanţii suplimentare pentru protejarea datelor personale şi a dreptului la viaţă privată şi să aducă o serie de clarificări pentru a elimina riscurile de abuz. Astfel, accesarea datelor cu caracter personal poate fi realizată doar într-un cadru precis delimitat, de către instanţa de judecată sau numai cu autorizarea prealabilă a judecătorului. Acest principiu a fost cerut şi de către reprezentanţi ai societăţii civile şi împărtăşit de toţi actorii implicaţi", se arată în comunicatul Administraţiei prezidenţiale.
 
Parlamentul va dezbate proiectul şi apoi îl va vota.

×
Subiecte în articol: big brother Klaus Iohannis
Parteneri
Horoscop 25 septembrie 2023. Leii au parte de certuri în cuplu
x close