Antena 3 CNN Politică Adrian Năstase, VICTORIE împotriva DNA. Procurorii, obligaţi să ridice sechestrul de pe casa din Zambaccian

Adrian Năstase, VICTORIE împotriva DNA. Procurorii, obligaţi să ridice sechestrul de pe casa din Zambaccian

Adrian Năstase, VICTORIE împotriva DNA. Procurorii, obligaţi să ridice sechestrul de pe casa din Zambaccian
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    06 Iul 2015   •   17:06
Adrian Năstase şi soţia sa, Dana Nastase au câştigat în primă instanţă procesul cu DNA privind ridicarea sechestrului pe averea lor, respectiv pe casă şi o sumă de bani.
 
Decizia luată de judecători a fost de a lăsa liberă de sarcini casa din Zambaccian şi restituirea sumei de 118.000 de dolari.
 
Cei doi au cerut magistraţilor, în actele de dosar, să ridice măsurile asigurătorii de pe bunurile personale, radierea ipotecii, restituirea sumei de 118.650 de dolari, care erau o parte din fondurile blocate.
 
Adrian şi Dana Năstase au spus că ei au achitat toate sumele considerate prejudiciu, dar sechestrele rămăseseră active.
 
Decizia instanţei nu este definitivă, ea putând fi atacată de DNA.

Informaţia a fost prezentată luni, la emisiunea 100 de minute, de la Antena 3.
 
Pe 20 iunie 2012, Adrian Năstase a fost condamnat definitiv, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, la doi ani de închisoare cu executare în dosarul "Trofeul calităţii", în care a fost acuzat în legătură cu strângerea de fonduri pentru campania electorală din 2004, când a candidat pentru Preşedinţie din partea PSD.
 
În 18 martie 2013, Năstase a fost eliberat din penitenciar, după ce Tribunalul Bucureşti a admis cererea lui de eliberare condiţionată.
 
Pe 6 ianuarie 2014, Adrian Năstase a fost din nou încarcerat, după ce a fost condamnat, în dosarul "Zambaccian", la patru ani de închisoare cu executare. Năstase a stat în penitenciar până în 21 august 2014, când a fost eliberat condiţionat, după ce a executat o treime din pedeapsă.
 
Alături de fostul premier au fost condamnate, de instanţa supremă, tot în dosarul "Zambaccian, şi soţia acestuia, Dana Năstase, la trei ani de închisoare cu suspendare, şi Irina Jianu, la patru ani de închisoare cu executare.
 
Fostul premier a fost acuzat în dosarul "Zambaccian" că, în perioada 2002 - 2004, în calitate de premier, ar fi primit, în mod direct şi prin intermediul soţiei sale, Dana Năstase, foloase necuvenite în valoare de aproximativ 630.000 de euro, dar şi pentru că l-a şantajat pe Ioan Păun, fost consul al României la Beijing. 
 
Adrian Năstase a mai fost judecat într-un dosar de corupţie, cunoscut ca "Mătuşa Tamara", însă în acesta a fost achitat definitiv, în septembrie 2012, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.  

×
Parteneri
Motivul răpirii omului de afaceri moldovean dintr-o parcare din Capitală
x close