Antena 3 Politică Alegerile locale ar putea fi amânate din nou. Scenariul sumbru care ar putea întârzia scrutinul din 27 septembrie

Alegerile locale ar putea fi amânate din nou. Scenariul sumbru care ar putea întârzia scrutinul din 27 septembrie

de Milena Niță    |    20 Iul 2020   •   10:35
Alegerile locale ar putea fi amânate din nou. Scenariul sumbru care ar putea întârzia scrutinul din 27 septembrie
Sursa foto: Hepta

ALEGERI LOCALE 2020. Alegerile locale ar putea fi amânate, pentru a doua oară, doar dacă ne vom confrunta cu o situaţie critică din cauza infectărilor cu coronavirus. Astfel, în situaţia în care România va depăşi pragul critic de peste 1.500 de noi cazuri zilnice de COVID-19, Guvernul ar schimba din nou data scrutinului.

ALEGERI LOCALE 2020. Guvernul nu renunţă la organizarea alegerilor locale pe 27 septembrie, aşa cum a stabilit la sfârşitul lunii iunie. Conform unor surse citate de Antena 3, Executivul condus de Ludovic Orban nu ia în calcul amânarea scrutinului nici la 1.000 de cazuri zilnice de noi de infectări cu coronavirus.

ALEGERI LOCALE 2020. Doar dacă la noi în ţară vor exista peste 1.500 pe îmbolnăviri de COVID în 24 de ore, s-ar putea decide o a doua amânare a alegerilor locale, spus surse politice, citate de Antena 3.

ALEGERI LOCALE 2020. Organizarea alegerilor locale, când românii trebuie să-şi aleagă primarii şi consilierii locali, ar fi trebuit să aibă loc în luna iunie, însă a fost amânată din cauza pandemiei de coronavirus care a izbucnit şi la noi în ţară.

Vot în condiţii de pandemie

ALEGERI LOCALE 2020. Guvernul a stabilit la sfârşitul lunii iunie, data organizării alegerilor locale pentru data de 27 septembrie. 

ALEGERI LOCALE 2020. Potrivit proiectului, la alegerile pentru autorităţile administraţiei publice locale din anul 2020, sediile secţiilor de votare pot fi amplasate şi în construcţii uşoare, containere de locuit, corturi şi altele asemenea, în condiţiile stabilite prin hotărâre a Guvernului, la propunerea Autorităţii Electorale Permanente. 

ALEGERI LOCALE 2020. La alegerile pentru autorităţile administraţiei publice locale din anul 2020, primarii au obligaţia de a asigura organizarea secţiilor de votare cu respectarea standardelor minimale stabilite de Autoritatea Electorală Permanentă.

Campanie atipică pentru alegeri: schimbările anunţate de Orban

ALEGERI LOCALE 2020. Campania electorală pentru alegerile locale din acest an va fi una atipică, de care nu am mai avut în România până acum, iar acest lucru se întâmplă din cauza epidemiei de coronavirus şi a măsurilor de protecţie luate de autorităţi pentru a se putea preveni astfel răspândirea cazurilor de infecţie.

ALEGERI LOCALE 2020. Mai exact, vom avea o campanie pentru alegerile locale fără adunări publice, fără mitinguri electorale, cu accent pe mediul on-line, pentru a se putea respecta astfel măsurile de protecţie împotriva COVID-19, a anunţat şeful Guvernului, Ludovic Orban.
 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close