Antena 3 CNN Politică Rafila, atac la ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru: "A pierdut controlul, nu a înțeles un lucru de bază"

Rafila, atac la ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru: "A pierdut controlul, nu a înțeles un lucru de bază"

Medicul Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS şi propunerea PSD pentru funcția de premier, l-a criticat, vineri seara, pe ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru. 

Rafila, atac la ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru: "A pierdut controlul, nu a înțeles un lucru de bază"
Sursa foto: Hepta
de Milena Niță    |    12 Dec 2020   •   12:40

Rafila a spus că ministrul Tătaru a pierdut controlul în ce privește pandemia, pentru că nu a înțeles un lucru de bază, și anume că trebuia să întărească sistemul de sănătate, potrivit digi24.ro.

În plus, Rafila a subliniat faptul că România "a ajuns la platou și numărul testărilor, în loc să crească, a început să scadă".

Rafila: În ultimele două luni, guvernul liberal a pierdut controlul pandemiei

"În ultimele două luni, guvernul liberal a pierdut controlul în ce privește pandemia. Sistemul de îngrijire a pacienților, secțiile ATI, spitalele COVID, sunt suprasolicitate. Colegi de-ai mei din țară au arătat că evoluția cazurilor nu e favorabilă.

Am ajuns la platou și numărul testărilor, în loc să crească, a început să scadă. Și lucrul ăsta a dus la scăderea numărului de cazuri raportate.

Eu cu Tătaru am interacționat puțin în ultimele şase luni. El nu a înțeles un lucru de bază: ca să poți să controlezi lucrurile, trebuie să întărești sistemul de sănătate publică, ca să întrerupi transmiterea. Și lucrul ăsta, din păcate, nu s-a întâmplat în România.

Comisia tehnică nu s-a întrunit de trei luni de zile. Ministrul nu trebuie să meargă în vizite de lucru, ci să pună în funcțiune un mecanism care să ducă la rezolvarea acestor probleme.

Capitala sare de rata de infectare 7 în criza COVID

Situația este tot mai gravă în Capitală, din cauza pandemiei. Vineri, Bucureștiul a sărit pentru prima dată de 7, în ceea ce privește rata de infectare la mia de locuitori.

Capitala este, în acest moment, pe primul loc între județe la acest capitol, cu o rată de 7,04.

Dintre cele 6.460 de cazuri diagnosticate cu coronavirus în ultimele 24 de ore, aproape 1.900 sunt în Capitală. Cu alte cuvinte, unul din trei bolnavi depistați vineri este din București.

Presiunea la nivelul spitalelor este mai mare ca niciodată.

×
Subiecte în articol: Nelu Tătaru
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close