Antena 3 CNN Politică Alianţă electorală pentru europarlamentarele de anul viitor, constituită din partide şi platforme politice de dreapta

Alianţă electorală pentru europarlamentarele de anul viitor, constituită din partide şi platforme politice de dreapta

Alianţă electorală pentru europarlamentarele de anul viitor, constituită din partide şi platforme politice de dreapta
15 Noi 2018   •   17:36

Mai multe partide şi platforme politice de dreapta, de sorginte creştin-democrată şi conservatoare din România (Uniunea Creştin Democrată din România, Partidul M10, Alianţa Conservatoare, Forţa Moldova şi Alternativa Dreaptă), s-au reunit joi cu scopul formării unei alianţe electorale pentru alegerile europarlamentare din luna mai 2019 şi construirii unui vehicul politic comun pentru scrutinurile local şi parlamentar din anul 2020. 

"Noi, membrii acestei platforme civico-politice, ne-am asumat obiective pe termen scurt, mediu şi lung. Pe termen scurt, ne-am propus să formăm o alianţă electorală pentru alegerile parlamentare din mai 2019, pe termen mediu - ne-am propus să construim un vehicul politic comun, care în 2020 să propulseze în Parlament şi în administraţia locală oameni oneşti şi bine ancoraţi în valorile regăsite în manifestul nostru. Apoi, după următorul ciclu electoral, să punem guvernarea şi administraţia ţării pe o traiectorie sănătoasă, care să lase în urmă perioada de tranziţie bezmetică şi aceşti ani grei care ne-au împuţinat, dezbinat şi dezamăgit", a precizat Cristian Şoimaru, unul din liderii alianţei politice, într-o conferinţă de presă pe această temă. 

El a adăugat că, în următoarele cinci luni, sunt foarte mulţi "paşi" de parcurs, pentru a putea prezenta o listă unică de candidaţi la europarlamentare. 

"Există un parcurs în Legea electorală, care precizează că în ianuarie şi februarie se fac paşii necesari înregistrării Alianţei, dar depinde de momentul formării Biroului Electoral Central. Este clar că în următoarele cinci luni sunt foarte mulţi paşi de organizare şi legali, iar partidele componente vor face un protocol aşa cum prevede legea, îl vor înregistra, ca apoi să putem să depunem şi să susţinem o listă unică de candidaţi la europarlamentare", a precizat Şoimaru. 

Acesta a menţionat că alternativa este bazată pe valorile libertăţii, ale statului de drept, respectului pentru proprietate şi competenţe, pentru democraţie constituţională, pe valorile civilizaţiei iudeo-creştine, pe egalitate în faţa legii şi pe responsabilitate. 

"Noi credem că România trebuie să îşi continue ferm drumul occidental, ca parte a NATO şi a UE, indiferent de cât şi cum încearcă unii din Est să îşi extindă influenţa sau să profite de provocările prin care Europa trece. Totodată, fiind ancoraţi în valorile conservatoare, creştin-democrate sau ale liberalismului clasic, noi nu considerăm că adevăratul progres vine din îmbrăţişarea corectitudinii politice, a limitării libertăţii de exprimare, prin renunţarea la credinţă sau familie, sau apelând la tot felul de forme de inginerie socială. România are nevoi, pe bune, în mai multe domenii: constituţional, electoral, administrativ, în educaţie, în sănătate, dar aceste reforme nu vor fi în interesul cetăţeanului decât în măsura în care ele sunt ancorate în valori dovedite, pe idei şi analize solide, pe idei testate şi gestionate de oameni cu caracter, pregătiţi şi pricepuţi în domeniul lor", a susţinut el. 

În opinia sa, în România a venit momentul în care proiectele politice şi ofertele electorale să fie articulate şi bazate pe poziţionări şi asumări doctrinare clare, "nu să fim rigizi şi dogmatici". "S-a văzut în ultimii ani, cu prisosinţă, că partidele care vor să fie şi de stânga, şi de dreapta, nici de stânga - nici de dreapta, nu au performat şi au produs multe confuzii şi dezamăgiri", a arătat el. 

Cu această ocazie, reprezentanţii formaţiunilor politice iniţiatoare şi-au anunţat disponibilitatea de a conlucra pe viitor în vederea promovării intereselor electoratului conservator/ creştin-democrat, căruia îi vor propune o alternativă care să acceadă în Parlamentul European în anul 2019, în structurile locale, judeţene precum şi în Parlamentul României în anul 2020 şi care să îşi asume preluarea guvernării ţării începând cu anul 2024. 

La eveniment a participat, în calitate de invitat, şi deputatul independent Matei Dobrovie, care le-a spus celor prezenţi că numai împreună partidele de dreapta pot construi alternativa de dreapta "reală". "Alternativa la care mă refer o văd formată dintr-o forţă politică actuală şi o forţă politică nouă, care să îşi asume foarte clar aceste valori creştine, conservatoare şi, din acest punct de vedere, aceste forţe trebuie să îşi asume să devină alternativa de dreapta reală la ceea ce înseamnă astăzi partidul stat PSD şi noua stângă", a susţinut Dobrovie. 

×
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close