Antena 3 CNN Politică Ambasada Olandei, comunicat în urma votului din Parlament în cazul premierului Ponta

Ambasada Olandei, comunicat în urma votului din Parlament în cazul premierului Ponta

Ambasada Olandei, comunicat în urma votului din Parlament în cazul premierului Ponta
Sursa foto: Foto: Agerpres
09 Iun 2015   •   15:19

Ambasada Olandei la Bucureşti transmite în urma votului din Camera Deputaţilor că susţine şi crede cu tărie că toţi oamenii sunt egali în faţa legii, apreciind că "evoluţiile recente din Parlament pun în lumină probleme mai largi legate de atitudinile faţă de justiţie şi corupţie din România".

"După cum am mai declarat, Olanda crede cu tărie că toţi oamenii sunt egali în faţa legii. Evoluţiile recente din Parlament pun în lumină probleme mai largi legate de atitudinile faţă de justitie şi corupţie din Romania. Această preocupare a fost evidenţiată în prima parte a anului prin raportul MCV al Comisiei Europene. Dăm o importanţă foarte mare recomandărilor din raportul MCV. Avem încredere că România şi toate instituţiile sale le iau în considerare", transmite Ambasada Olandei în comunicatul de presă.

Reprezentanţii Olandei consideră orice nerespectare a legii de către demnitari trebuie cercetată pe deplin. "Aşa cum am spus anterior, nu comentăm cazuri individuale. Orice acuzaţii de încălcare a legii de către demnitari guvernamentali trebuie cercetate pe deplin şi fără interferenţe, iar legea trebuie să se aplice în mod egal în cazul tuturor. Instituţiile judiciare şi cele ale statului de drept trebuie să îşi poată desfăşura activitatea complet independent şi trebuie să se respecte întru totul atât legislaţia românească, cât şi principiul unui proces echitabil."

×
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close