Antena 3 CNN Politică Ambasadorul Rusiei în NATO: Băsescu face declaraţii pro-fasciste

Ambasadorul Rusiei în NATO: Băsescu face declaraţii pro-fasciste

Ambasadorul Rusiei în NATO: Băsescu face declaraţii pro-fasciste
Sursa foto: Foto: INTACT Images
25 Iul 2011   •   09:29

Ambasadorul Rusiei la NATO, Dimitri Rogozin, a atras, duminică, atenţia asupra propagării fascismului în Europa, în contextul atentatului din Norvegia, potrivit agenţiei Agerpres. Oficialul a dat şi un exemplu în acest sens.

Rogozin a  evocat declaraţia preşedintelui Traian Băsescu, potrivit căreia, dacă ar fi fost în locul mareşalului Antonescu, în 1941, şi el i-ar fi îndreptat pe ostaşii români peste Prut.

Acesta a subliniat faptul că în Europa are loc o radicalizare a sistemului politic ca urmare a eşecului multiculturalismului, eşec recunoscut chiar de către Nicolas Sarkozy şi Angela Merkel.

Declaraţiile preşedintelui Traian Băsescu au fost exemplul pe care ambasadorul rus la NATO l-a dat pentru a sublinia că fenomenul neonazismului a cunoscut o creştere în Europa.

Dimitri Rogozin a afirmat că declaraţiile preşedintelui Băsescu sunt pro-fasciste şi pot fi interpretate ca un ordin de atac pentru neo-naziştii din Europa.

Acestea nu sunt primele declaraţii ale oficialului rus cu referire la preşedintele Băsescu. În urmă cu două săptămâni, Rogozin afirma într-un mesaj pe Twitter că preşedintele României a fost criticat de preşedintele Medvedev, în spatele uşilor închise, la summitul NATO Rusia de la Sochi.

 


×
Subiecte în articol: Rusia NATO Europa presedintele Romaniei

Philip Morris susține inovația

Ceasul care sună după ajutor dacă ai avut accident. Este potrivit pentru sporturi extreme

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close