Antena 3 CNN Politică Ambasadorul Rusiei în NATO: Băsescu face declaraţii pro-fasciste

Ambasadorul Rusiei în NATO: Băsescu face declaraţii pro-fasciste

Ambasadorul Rusiei în NATO: Băsescu face declaraţii pro-fasciste
Sursa foto: Foto: INTACT Images
25 Iul 2011   •   09:29

Ambasadorul Rusiei la NATO, Dimitri Rogozin, a atras, duminică, atenţia asupra propagării fascismului în Europa, în contextul atentatului din Norvegia, potrivit agenţiei Agerpres. Oficialul a dat şi un exemplu în acest sens.

Rogozin a  evocat declaraţia preşedintelui Traian Băsescu, potrivit căreia, dacă ar fi fost în locul mareşalului Antonescu, în 1941, şi el i-ar fi îndreptat pe ostaşii români peste Prut.

Acesta a subliniat faptul că în Europa are loc o radicalizare a sistemului politic ca urmare a eşecului multiculturalismului, eşec recunoscut chiar de către Nicolas Sarkozy şi Angela Merkel.

Declaraţiile preşedintelui Traian Băsescu au fost exemplul pe care ambasadorul rus la NATO l-a dat pentru a sublinia că fenomenul neonazismului a cunoscut o creştere în Europa.

Dimitri Rogozin a afirmat că declaraţiile preşedintelui Băsescu sunt pro-fasciste şi pot fi interpretate ca un ordin de atac pentru neo-naziştii din Europa.

Acestea nu sunt primele declaraţii ale oficialului rus cu referire la preşedintele Băsescu. În urmă cu două săptămâni, Rogozin afirma într-un mesaj pe Twitter că preşedintele României a fost criticat de preşedintele Medvedev, în spatele uşilor închise, la summitul NATO Rusia de la Sochi.

 


×
Subiecte în articol: Rusia NATO Europa presedintele Romaniei
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close