Antena 3 CNN Politică Analiză la pachet a Codurilor Andronescu-Miclea. Boc: "Cei care doresc tergiversări nu au prieten în primul-ministru"

Analiză la pachet a Codurilor Andronescu-Miclea. Boc: "Cei care doresc tergiversări nu au prieten în primul-ministru"

Analiză la pachet a Codurilor Andronescu-Miclea. Boc: "Cei care doresc tergiversări nu au prieten în primul-ministru"
Sursa foto: Emil Boc
14 Aug 2009   •   11:47

Guvernul va analiza "extrem de riguros" cele două propuneri de reformă în educaţie, Codul elaborat de ministrul Andronescu şi pachetul Comisiei prezidenţiale Miclea, urmând ca cel mai importante soluţii să fie promovate tot prin asumarea răspunderii, a ţinut să anunţe vineri, premierul Emil Boc. Prezent pe şantierul autostrăzii Transilvania, primul-ministru a părut că vrea să mute şedinţa de guvern printre utilajele de asfaltare. Nimic nu a fost uitat: creşterea conomică, pensiile, reforma în sistemul educaţional prin asumarea răspunderii, reducerea personalului aparatului de stat, prin selecţie calititivă riguroasă şi impunerea standardelor de cost, sau salarizarea unică.

Spre deosebire de subordonaţii săi pe linie de partid care mai ieri cereau pe ocolite demisia ministrului Educaţiei, Ecaterina Andronescu, premierul a anunţat că va face o analiză extrem de riguroasă a propunerilor celor două modele de coduri ale Educaţiei, unul propus de echipa de la ministerul de resort, celălalt de comisia Miclea. Soluţia de adoptare va fi însă tot cea de asumare a răspunderii guvernamentale, a ţinut să atenţioneze Boc, care a criticat tergiversarea timp de doi ani a problemei reformării sistemului educaţional.

"Acum fac o analiză extrem de riguroasă a celor două soluţii educaţionale. Voi face o analiză extrem de riguroasă a soluţiilor propuse pentru educaţie a celor două modele şi, după ce voi avea această analiză într-un termen foarte scurt, vom lua deciziile de a promova, prin mecanismul asumării răspunderii, cele mai importante soluţii şi cele mai bune argumente pentru modernizarea educaţiei româneşti, astfel încât ea să devină eficientă şi să dea un element de stabilitate educaţiei şi de siguranţă pentru fiecare părinte şi fiecare student din România", a declarat premierul Boc, la Cluj.

Emil Boc a subliniat că sistemul de învăţământ nu a fost modernizat de ani buni. "Din nefericire a fost modernizat doar pe ici, pe colo, prin punctele esenţiale, fără să se revizuiască în fapt nimic din fondul problemei", a zugrăvit primul-ministru situaţia din învăţământ.

Boc a precizat că va prezenta public concluziile analizei pe care o realizează împreună cu specialişti în domeniu, iar forma finală va fi cea pentru îşi va asuma răspunderea în Parlament, altă formă de adoptare care ar putea pune beţe în roate implementării reformei educaţionale fiind exclusă.

"Cei care doresc tergiversări şi amânări nu au un prieten în primul-ministru", a susţinut Boc, trimiţând un semnal partenerilor de guvernare care ar dori în prealabil o amplă dezbatere publică pe marginea acestui pachet de legi, urmată de procedura parlamentară standard: comisii, amendamnte şi vot în plen.

Marius Vulpe, Antena3.ro

×
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close