Antena 3 CNN Politică Antonescu: NU demisionez de la şefia Senatului. Nu învăţ onoarea de la Sârbu

Antonescu: NU demisionez de la şefia Senatului. Nu învăţ onoarea de la Sârbu

Antonescu: NU demisionez de la şefia Senatului. Nu învăţ onoarea de la Sârbu
Sursa foto: Foto: Agerpres
de S.T.    |    O.P.    |    25 Feb 2014   •   14:57
UPDATE: Preşedintele Senatului, Crin Antonescu, a declarat marţi că nu intenţionează să demisioneze din funcţie, adăugând că nu "învaţă onoarea" de la liderul senatorilor PSD, Ilie Sârbu.

UPDATE:
 Fostul senator UDMR Gyorgy Frunda, consilier al premierului, afirmă că "este în interesul comunităţii maghiare ca UDMR să participe activ la guvernare", respectiv cu miniştri în Guvern, el spunând că sâmbătă, la CRU, trebuie decis dacă Uniunea va intra sau nu la guvernare.

UPDATE:
Senatorul Sebastian Grapă, vicepreşedinte al PNL Braşov, spune că singura soluţie pentru menţinerea USL este ca premierul Victor Ponta să accepte propunerile PNL, în caz contrar liberalii urmând să treacă în opoziţie, transmite Mediafax.

UPDATE: 
Liderul senatorilor PSD, Ilie Sârbu, a declarat, marţi, că preşedintele PNL, Crin Antonescu, "trăieşte în altă lume" atunci când afirmă că PNL va sta în opoziţie doar "două săptămâni".

El a făcut aceste afirmaţii întrebat despre declaraţiile preşedintelui PNL, Crin Antonescu, potrivit căruia PNL va sta puţin în opoziţie, "poate două săptămâni".

UPDATE: Parlamentarii PSD se reunesc de urgenţă într-o şedinţă pentru a discuta ultimele probleme apărute.

UPDATE: 
Lideri ai filialelor de judeţ PNL, printre care preşedintele interimar al PNL Cluj, Horea Uioreanu, preşedintele PNL Argeş, cel al PNL Vâlcea şi preşedintele PNL Arad, au declarat că vor susţine retragerea de la guvernare a miniştrilor liberali, în cadrul şedinţei Delegaţiei Permanente care va avea loc marţi seară.

Preşedintele PNL Constanţa, Gheorghe Dragomir, susţine că "nu are rost ca situaţia din USL să fie prelungită la nesfârşit" şi că dacă nu va apărea "vreo modificare pe ultima sută de metri" liberalii trebuie să decidă ieşirea de la guvernare.

UPDATE:
"Dacă se întâmplă o decizie importantă în USL, după aceea va fi pentru noi o situaţie în care trebuie să contribuim la rezolvarea situaţiei. În acest moment nu avem cu ce să contribuim, e treaba lor", a afirmat Kelemen.

UPDATE: 
PNL votează împotriva PSD la Senat. Se conturează o nouă majoritate la Senat.

UPDATE:
 UDMR: Protocolul cu USL nu mai este valabil. Trebuie semnat un alt protocol.



UPDATE:
 Potrivit ultimelor informaţii venite de la Guvern, UDMR-ul ar urma să preia Ministerul Culturii şi Ministerul Mediului (Rovana Plumb ar urma să conducă Ministerul Muncii).



"E un protocol din 2012, din decembrie, semnat şi de domnul Crin Antonescu şi de domnul Ponta", a spus Ilie Sârbu, răspunzând întrebărilor jurnaliştilor legate de existenţa protocolului cu UDMR.

El a susţinut că protocolul a rămas valabil, dar nu s-a realizat.

Ilie Sârbu a adăugat că, "dacă UDMR doreşte să-l schimbe", dacă se va veni cu alte propuneri, se va negocia atunci când va fi cazul.


UPDATE:
 UDMR-ul este din nou în cărţi pentru a intra la guvernare, asta în cazul în care USL-ul se destramă. Potrivit unor surse, UDMR-ul ar urma să primească două ministere: cel al Culturii sau Comunicaţiilor.

Vă reamintim că liderul grupului PSD din Senat, Ilie Sârbu, a anunţat, marţi dimineaţă, că Uniunea Social Democrată a semnat un acord pentru intrarea la guvernare a UDMR.



Crin Antonescu a convocat Biroul Politic şi Delegaţia Permanentă pentru a vota ieşirea de la guvernare.

Liderul PNL a spus că NU mai este optimist în legătură cu viitorul USL şi îşi păstrează limbajul dur la adresa lui Victor Ponta şi a lui Daniel Constantin.

Ce înseamnă RUPEREA USL-ului. Cum va arăta noul Guvern, făcut de Ponta

Klaus Iohannis a fost cel care a anunţat luni că negocierile cu PSD pentru remanierea guvernamentală au eşuat, iar liberalii pregătesc retragerea de la guvernare.
Citeşte şi:

"USL-ul trebuie să lupte împotriva lui Traian Băsescu". Antonescu, principalul vinovat de criza din USL, spun românii




×
Subiecte în articol: Ilie Sarbu protocol UDMR Klaus Iohannis
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close