Antena 3 CNN Politică Băsescu acuză CSM că încearcă să blocheze activitatea ANI

Băsescu acuză CSM că încearcă să blocheze activitatea ANI

Băsescu acuză CSM că încearcă să blocheze activitatea ANI
06 Oct 2008   •   18:12

Un comunicat de presă transmis de administraţia prezidenţială arată că ?preşedintele Traian Băsescu constată cu regret că, în ciuda lipsei de progrese consistente înregistrate de CSM, în mandatul Bărbulescu, în raport cu nevoile reale ale României, CSM este interesat mai degrabă de modul în care să blocheze activitatea Agenţiei Naţionale de Integritate în controlul averilor magistraţilor, decât să pună în aplicare recomandările Comisiei Europene"
Preşedintele României, Traian Băsescu, a luat act de declaraţiile preşedintelui Consiliului Superior al Magistraturii, doamna Lidia Bărbulescu, cu privire la intenţia de a solicita Curţii Constituţionale declararea ca neconstituţionale a textelor din Legea nr. 144/2007 referitoare la caracterul public al declaraţiilor de avere şi de interese ale judecătorilor şi procurorilor.
?Mă surprinde declaraţia preşedintelui. În niciun caz CSM nu este cea care vine sa blocheze activitatea ANI. Am fost singura instituţie care a înaintat declaraţiile de avere. Sunt convinsă că declaraţiile de avere trebuie să fie publice, iar magistraţii au fost primii care le-au făcut publice. ANI nu poate funcţiona fără ca aceste declaraţii să fie publice şi nu suntem noi cei care împiedică activitatea ANI? a declarat pentru Antena 3, Lidia Bărbulescu, preşedintele Colegiului Superior al Magistraturii.
Citiţi Comunicatul Preşedintelui(pdf)
Antena3.ro

×
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close