Antena 3 CNN Politică Băsescu avansa peste 30 de militari cu trei zile înainte de a reproşa aglomeraţia de generali (VIDEO)

Băsescu avansa peste 30 de militari cu trei zile înainte de a reproşa aglomeraţia de generali (VIDEO)

Băsescu avansa peste 30 de militari cu trei zile înainte de a reproşa aglomeraţia de generali (VIDEO)
12 Mai 2010   •   09:29

Cu doar trei zile înainte de a acuza aglomeraţia de generali de la Ministerul Apărării, preşedintele Traian Băsescu avansa peste 30 de generali rezervişti. Şeful statului este însă vinovat în mare măsură de aglomaraţie de generali din sistem. În cei aproape 6 ani de mandat în fruntea ţării, Traian Băsescu a ridicat la gradul de general şi chestor peste 500 de militari, membri ai serviciilor secrete şi poliţişti, scrie Cotidianul.

Traian Băsescu a semnat peste 30 de decrete prezidenţiale de avansare în grad de general, a unor miliatri în rezervă şi a acordat peste 40 de medalii, cu puţin timp înainte de a cere parlamentarilor puterii restructurarea Ministerului Apărării.

Printre cei care au primit, de-a lungul timpului, stele de general de la Traian Băsescu se numără Neculai Onţanu, Gabriel Oprea şi Anghel Iordănescu, toţi plecaţi de la PSD. Cei trei s-au remarcat prin susţinerea acordată şefului statului, în campania electorală.

În plină campanie electorală, Traian Băsescu i-a ridicat la gradul de chestor şef pe şefii poliţiei române, Dan Fătuloiu şi Marian Tutilescu.

Generalul de brigadă cu o stea Viorel Angelescu, şeful de cabinet al fostului său consilier pentru securitate naţională, Mihai Stănişoară a fost avansat la gradul de general-maior cu două stele.

Până în prezent, Traian Băsescu a numit peste 500 de militari, jandarmi şi poliţişti la gradul de general sau echivalentul acestuia.

La întâlnirea cu parlamentarii Puterii, şeful statului reproşa "aglomeraţia de generali".

"Dar sunt primăriile, Ministerul Educaţiei, Ministerul Sănătăţii, ministerele Apărării şi de Interne, şi ele au nevoie de restructurare. Şi când mă refer la Ministerul Apărării, nu mă refer la numărul de militari operativi, dar nu pot să nu privesc în minister ce aglomeraţie e de generali. Mulţi dintre ei sunt generali care fac muncă de secretariat. N-au fost nici în Irak, nici în Afganistan, nici în Balcani", declara atunci Traian Băsescu.


Antena 3



×
Subiecte în articol: generali
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close