Antena 3 CNN Politică Băsescu: Întâlnirea cu Orban are caracter privat. Nu se vor comunica concluziile

Băsescu: Întâlnirea cu Orban are caracter privat. Nu se vor comunica concluziile

Băsescu: Întâlnirea cu Orban are caracter privat. Nu se vor comunica concluziile
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    03 Oct 2014   •   17:32
Preşedintele Traian Băsescu a precizat, vineri, că întrevederea pe care o va avea în cursul serii cu premierul Ungariei, Viktor Orban, este una "cu caracter privat", dar în care se va discuta despre modul în care unii politicieni maghiari abordează probleme care ţin de Constituţia României.

Având în vedere că nu este o întâlnire oficială, după eveniment nu se vor comunica concluziile, deci nu va fi emis niciun comunicat de presă, a adăugat şeful statului.
 
"Întâlnirea de diseară cu Viktor Orban nu e o întâlnire oficială, e o întâlnire cu caracter privat. Ştiind că vine la Cluj, l-am invitat să vină şi la Bucureşti, ocazie cu care să discutăm evoluţiile legate de relaţia româno-maghiară, de modul cum unii politicieni maghiari abordează probleme care ţin de Constituţia României şi în general chiar riscuri cu privire la buna relaţie româno-maghiară", a declarat preşedintele Băsescu, vineri, într-o declaraţie susţinută de la Palatul Cotroceni.
 
Preşedintele Traian Băsescu va avea vineri, la ora 18.00, o întâlnire cu premierul Ungariei, Viktor Orban. Cei doi se vor întâlni în Cabinetul preşedintelui României.
 
Premierul Ungariei, Viktor Orban, a făcut joi şi vineri o vizită în judeţul Cluj. Între altele, el a vizitat o facultate a Universităţii private Sapientia, cu predare în limba maghiară, a participat la inaugurarea noii clădiri a Liceului Teologic Reformat din Cluj-Napoca, unde va funcţiona o şcoală profesională, şi a vizitat o şcoală din satul Răscruci, înfiinţată de etnograful Kallos Zoltan.

×
Subiecte în articol: Viktor Orban
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close