Antena 3 CNN Politică Băsescu invită partidele la consultări pe tema raportului pe justiţie

Băsescu invită partidele la consultări pe tema raportului pe justiţie

Băsescu invită partidele la consultări pe tema raportului pe justiţie
07 Aug 2008   •   17:15

Preşedintele Traian Băsescu invită partidele la consultări, marţi, la Palatul Cotroceni: Tema dezbaterii: raportul Comsiei Europene pe Justiţie. Întâlnirea are loc cu doar o zi înaintea sesiunii extraordinare a Camerei, în care se va vota în cazurile Mitrea şi Năstase.

Politicienii sunt sceptici în legătură cu invitaţia preşedintelui. Reprezentanţii partidelor politice cred că discuţiile vor avea legătură şi cu ultima zi de mandat a lui Daniel Morar în fruntea DNA, dar şi cu sesiunea extraordinară a Camerei Deputaţilor, programată miercuri.

Cei care au răspuns afirmativ până acum la invitaţia lui Traian Băsescu sunt reprezentanţii PRM, UDMR şi PD-L.

?PRM va onora aceată invitaţie. Nu excludem coincidenţa discutării raportului privind justiţia, în preajma numirii unui nou procuror şef la DNA?, a declarat Lucian Bolcaş, vicepreşedinte executiv al PRM.

?Era mai bine dacă preşedintele făcea această invitaţie acum două-trei săptămâni şi nu chiar în ziua în care expiră mandatul lui Daniel Morar şi nu cu o zi înainte de sesiunea extraordinară?, spune Kelemen Hunor, preşedinte executiv UDMR.

?Eu cred că nu ne vom referi numai la această zi de 13 când va trebui ca Parlamentul să ia o decizie în sensul dorit de Comisia Europeană, ci la tot ansamblul de măsuri pe care România trebuie să le ia în ceea ce priveşte justiţia?, a precizat Cezar Preda, vicepreşedinte PD-L.

Social-democraţii decid luni dacă merg la consultări, iar liberalii suţin că până acum nu au primit nicio invitaţie de la Traian Băsescu.

?Luni ne vom reuni toţi, adică majoritate celor care vin din concediu şi vom decide. La domnul preşedinte coincidenţele sunt întotdeauna bine calculate?, a declarat Ilie Sârb, vicepreşedinte PSD.

?Deocamdată pot să vă spun că nu am primit niciun fel de invitaţie. S-ar putea să primim s-ar putea să nu primim. Dacă o vom primi, cu siguranţă că PNL va merge la consultări?, a explicat Dan Motreanu, secretar general PNL.

Pe de altă parte, conservatorii susţin că invitaţia preşedintelui face parte dintr-un alt joc de imagine al lui Traian Băsescu.

?Domnul preşedinte nu face altceva decât să convoace partidele pentru o acţiune de imagine?, spune Codruţ Şereş.

Antena3.ro

×
Parteneri
Tânăr dezbrăcat de jandarmi, pentru a fi verificat de droguri, în Mamaia
x close