Antena 3 CNN Politică Băsescu, obligat să promulge legea caselor naţionalizate: Noii proprietari pot rămâne în locuinţe

Băsescu, obligat să promulge legea caselor naţionalizate: Noii proprietari pot rămâne în locuinţe

Băsescu, obligat să promulge legea caselor naţionalizate: Noii proprietari pot rămâne în locuinţe
08 Oct 2008   •   15:45

Legea caselor naţionalizate, iniţiată de conservatori, a trecut de Parlament în formă iniţială. 205 de parlamentari au respins modificărule propuse de preşedintele Traian Băsescu. Şeful statului este obligat să promulge textul de lege. Proiectul iniţiat de conservatori prevede despăgubiri în bani pentru vechii proprietari şi chiriaşi ai caselor naţionalizate. Preşedintele Traian Băsescu a cerut în trecut reexaminarea cererii de modificare a legii, însă obiecţiile şefului statului au fost respinse de senatori.
Acest proiect consta în modificarea şi completarea legii 10/2001 şi prevede despăgubiri financiare, la valoarea de piaţă, pentru proprietarii caselor naţionalizate, ale căror locuinţe au fost vândute de stat.
Documentul a fost trimis spre reexaminare în Parlament, de preşedinte, care a susţinut că o astfel de lege ar fi neconstituţională. În Senat, la reexaminare, documentul a fost adoptat cu mici modificări de formă, nu de fond. Proiectul a primit raport favorabil şi de la Comisia Juridică a Camerei Deputaţilor, iar miercuri a fost dezbătut în plen.

Antena3

×
Parteneri
Cardurile de energie expiră! Cum pot scoate românii banii cash rămași
x close