Antena 3 CNN Politică Băsescu: Prea adesea în ultimii ani elita politică a dezamăgit

Băsescu: Prea adesea în ultimii ani elita politică a dezamăgit

Băsescu: Prea adesea în ultimii ani elita politică a dezamăgit
Sursa foto: traian basescu
22 Ian 2009   •   19:41

Deşi mai sunt două zile până pe 24 ianuarie - Ziua Unirii Principatelor Române, deja încep manifestările prilejuite de sărbătorirea a 150 de ani de marele eveniment.
Şeful statului organizează joi o recepţie la Palatul Cotroceni. 500 de invitaţi au confirmat până acum participarea la eveniment, între care premierul Emil Boc, foştii preşedinţi ai României, Patriarhul Daniel, dar şi numeroşi lideri politici.
"Patriotismul nu este un simplu discurs, presupune sacrificii politice, materiale ale celor care compun elita naţiunii. Din această perspectivă, trebuie să recunoaştem că prea adesea în ultimii ani elita politică a dezamăgit" aspus Băsescu în discursul de deschidere a ceremoniei. Preşedintele a arătat că este nevoie de reforme în toate domeniile în România. "Noua modernizare, inclusiv reforma statului, sunt procese care nu pot fi făcute prin ordonanţe de urgenţă, dar sunt procese care nu mai pot fi amânate" a spus Băsescu.
"O Românie modernă înseamnă în primul rând o Românie europeană. Procesul de integrare în structurile europene este de abia la început. Avem obiective ambiţioase de natură economică şi socială, pe care trebuie să le urmărim consecvent. Avem nevoie de o Constituţie adecvată noilor realităţi. Procesul de revizuire este un proces complicat, care trebuie să aibă ca obiectiv încrederea fiecărui cetăţean în puterea Constituţiei de a-i apăra libertatea şi drepturile fundamentale, de a face instituţiile statului să funcţioneze în interes public şi de a elimina blocajele politice. Toate acestea nu pot fi făcute gândindu-ne numai la ziua de mâine sau la alegerile de poimâine", a mai spus şeful statului.
Urmăriţi discursul preşedintelui:

Antena 3

×
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close