Antena 3 CNN Politică Băsescu: Problemele din justiţie şi administraţie, rezolvate numai prin reduceri, nu prin concedii

Băsescu: Problemele din justiţie şi administraţie, rezolvate numai prin reduceri, nu prin concedii

Băsescu: Problemele din justiţie şi administraţie, rezolvate numai prin reduceri, nu prin concedii
Sursa foto: Traian Bãsescu
14 Aug 2009   •   11:29

Problemele din justiţie şi din administraţia publică se pot rezolva doar prin reducerea de cheltuieli şi nu prin trimiterea în concediu fără plată pentru zece zile a funcţionarilor, a declarat vineri preşedintele Traian Băsescu. El a criticat măsura propusă de ministrul Finanţelor, Gheorghe Pogea, pe motiv că riscă să demotiveze personalul performant şi s-a pronunţat în continuare pentru reducerea aparatului de stat pe baza unui sistem calititiv de selecţie a celor care vor rămâne în posturi.

"Problemele din justiţie se pot rezolva în acelaşi mod în care se rezolvă în întreaga economie, adică prin reducerea de cheltuieli", a afirmat Băsescu în cadrul unei vizite făcute la Uzina Roman SA Braşov.

Referindu-se la problemele din administraţie, Băsescu a susţinut că există două abordări pentru reducerea cheltuielilor, fie varianta reducerii de personal, fie varianta, "greşită", de lucru de 20 de zile din 30.

"Mie mi se pare greşită varianta 20 de zile din 30, deoarece vor fi demotivaţi şi angajaţii buni. Această criză ne-a făcut poza exceselor din administraţie. Se poate face o selecţie corectă a personalului fără a ţine cont de influenţe politice sau altfel de influenţe", a spus Băsescu.

În opinia preşedintelui, o selecţie calitativă a angajaţilor ar fi în interesul unui ministru, al unui primar sau al unui şef de agenţie deoarece s-ar înconjura astfel cu un personal bun.

"Eu vreau să facem o selecţie calitativă de personal şi nu să le reducem salariile celor buni. E momentul selectării celor buni", a mai spus preşedintele Traian Băsescu, reamintind existenţa unui personal excesiv la nivelul multor comune în lipsa unor standarde de cost.

Antena3.ro

×
Parteneri
Tradiţii şi obiceiuri în prima zi de Paşte. Ce trebuie să faci astăzi
x close