Antena 3 CNN Politică Băsescu: Structurile regimului comunist nu mai funcţionează, astăzi

Băsescu: Structurile regimului comunist nu mai funcţionează, astăzi

Băsescu: Structurile regimului comunist nu mai funcţionează, astăzi
27 Mai 2008   •   11:38

Preşedintele iese la atac. De data aceasta, ţinta a fost reprezentată de ?rămăşiţele umane? ale sistemului comunist, de cei care au făcut carieră înainte de 1989 şi care acum încearcă ?să îşi facă prozeliţi?. ?Structurile de putere ale fostului stat comunist nu mai funcţionează, astăzi?, a avertizat şeful statului. Prezent la evenimentul de lansare a colecţiei ?Mărturie şi Document?, semnată de Constantin Ticu Dumitrescu, Traian Băsescu a vorbit despre regimul de dinainte de '89 şi despre efortul de "condamnare a comunismului".

?Niciodată nu mă voi considera un anticomunist, dar nu voi accepta ca cei 50 de ani să fie ascunşi?, a subliniat Băsescu. Nu a fost uitat nici raportul Comisiei Tismăneanu, prin care a fost condamnat regimul comunist. ?Probabil că momentul 18 decembrie 2006, cel al condamnării oficiale a regimului comunist în Parlamentul României, a fost unul din succesele dumneavoastră şi a celor care luptă ca adevărul să fie cunoscut?, declarat preşedintele, mulţumindu-i lui Constantin Ticu Dumitrescu.

Preşedintele Traian Băsescu îşi continuă războiul şi cu Dan Voiculescu, preşedintele de onoare al PC. În cadrul discuţiilor de la Institutul Cultural Român, Băsescu a spus că oameni din vechile structuri au încercat să întoarcă din drum sistemul democratic din România, au încercat să scape de preşedinte şi l-a nominalizat, în acest sens, Voiculescu, în calitate de şef al comisiei parlamentare de suspendare a şefului statului. În aceeaşi discuţie, Ticu Dumitrescu i s-a plâns preşedintelui, spunându-i că preşedintele CSM cântă prohodul CNSAS, iar instituţia va pierde procesul cu Rodica Stănoiu - fostul ministru al Justiţiei.





Antena3.ro

×
Parteneri
Tânăr dezbrăcat de jandarmi, pentru a fi verificat de droguri, în Mamaia
x close