Antena 3 CNN Politică Berceanu: CFR şi Orban pregătesc tunuri imobiliare în vacanţa de vară

Berceanu: CFR şi Orban pregătesc tunuri imobiliare în vacanţa de vară

Berceanu: CFR şi Orban pregătesc tunuri imobiliare în vacanţa de vară
22 Iul 2008   •   13:33

Fostul ministru al Transporturilor, Radu Berceanu, a lansat mai multe acuzaţii la adresa lui Ludovic Orban şi Miron Mitrea. Berceanu s-a referit la privatizările realizate în timpul mandatului lui Mitrea şi la "tunurile imobiliare" pe care ministrul Transporturilor le pregăteşte în ?vacanţa de vară?.

Preşedintele PD-L Dolj a declarat că CFR s-a implicat în afaceri imobiliare în timpul mandatului lui Orban, având la dispoziţie ?tot felul de terenuri, care se află în mijlocul oraşelor, în jurul gărilor, uneori chiar linii de cale ferată care traversează oraşul şi nu mai sunt folosite, iar terenul aferent a rămas al CFR".

"Brusc, s-a constatat că aceste lucruri nu mai sunt folositoare, dar ele trebuie vândute şi, de ce nu, făcute cadou apropiaţilor", a precizat Berceanu.

Fostul ministru a dat exemple de mai multe oraşe în care terenuri ale CFR su fost implicate în tranzacţii, precum Timişoara, Cluj, Arad, Craiova, Târgu Jiu şi Iaşi.

?La Bucureşti, unde sunt de fapt cele mai multe tunuri, lucrurile sunt suspendate din cauza scandalului de la Hotelului Astoria", a declarat Berceanu. Mai interesant este, însă, un alt Astoria, de la Snagov, "super-bază pe malul lacului, realizată pe vremea lui Miron Mitrea, în colaborare cu Nicolaiciuc", spune Berceanu.

În replică, Miron Mitrea susţine că acuzaţiile lui Radu Berceanu sunt mincinoase şi că în perioada mandatului său, ministerul Transporturilor nu a vândut nimic.

Antena3

×
Parteneri
Stare de alertă în Cluj-Napoca, după ce o stradă principală s-a surpat
x close