Antena 3 CNN Politică Blaga infirmă teza concordiei depline în coaliţie. Ultimatumul către miniştrii PSD, valabil

Blaga infirmă teza concordiei depline în coaliţie. Ultimatumul către miniştrii PSD, valabil

Blaga infirmă teza concordiei depline în coaliţie. Ultimatumul către miniştrii PSD, valabil
Sursa foto: Vasile Blaga
11 Mai 2009   •   13:43

Social-democraţii au vehiculat astăzi după şedinţa coaliţiei teza concordiei depline între PSD şi PDL, pe fondul speculaţiilor de presă legate de o posibilă remaniere a unor miniştri social-democraţi. Ministrul Vasile Blaga l-a contrazis însă pe Dan Nica, arătând că el nu a glumit atunci când a făcut referire la avertismenmtele premierului Emil Boc la adresa miniştrilor social-democraţi care critică măsurile guvbernului. Punctul său de vedere a a fost susţinut şiu de prim-vicepreşedintele PDL, Teodor Stolojan care a declarat că în coaliţie s-a luat decizia ca miniştrii care nu se împacă cu anumite măsuri executive să-şi dea demisia.

Blaga: "Eu nu glumesc şaptze zile din şapte"

Secretarul general al PDL, Vasile Blaga a pus paie pe foc luni, arătând că el nu glumeşte şapte zile din şapte atunci când s-a referit la avertismentele ?ferme? ale premierului Boc lansate la adresa miniştrilor PSD. Blaga a precizat că în şedinţa coaliţiei de astăzi el şi-a menţinut punctul de vedere deja formulat în acest weekend.
"Eu nu glumesc şapte zile din şapte. Dacă am spus un lucru sâmbătă sau duminică, acelaşi lucru l-am spus şi astăzi", a spus Blaga, dând replica vicepremierului Dan Nica, care pusese afirmaţiile colegului de guvernare democrat-liberal pe seama unei glume.
"Dânşii ar trebui să se gândească foarte bine la glumele pe care le fac...şi noi sigur, nu le considerăm glume", a avertizat Blaga.



Ministrul dezvoltării a sugerat că avertismentele la care a făcut referire ar fi fost reluate de către premier şi în şedinţa coaliţiei de astăzi. "Domnul premier le-a spus ferm lucru ăsta. Veţi observa în zilele următoare" a mai spus Blaga.
Stolojan: Miniştrii cu poziţii contrare Guvernului ar trebui să-şi dea demisia

Afirmaţiile lui Blaga au fost confirmate şi de prim-vicepreşedintele PDL, Teodor Stolojan. El a arătat că în şedinţa coaliţiei de astăzi s-a convenit ca miniştrii celor două partide de guvernământ să dea dovadă de solidaritate în deciziile pe care le iau, iar în cazul celor care consideră o decizie inacceptabilă, să apeleze la propria demisie de onoare.
"Cu toţii am ajuns la concluzia că trebuie ca în Guvern miniştrii să fie solidari, Guvernul trebuie să fie solidar pentru toate deciziile pe care le ia, miniştrii trebuie să susţină toate deciziile guvernamentale, şi dacă unul dintre miniştri consideră că o decizie îi depăşeşte anumite criterii pe care dânsul şi le-a asumat, are o soluţie care trebuie să se impună şi în România în cele din urmă, şi anume datoria de onoare de a-şi da demisia din Guvern, atunci când consideră că decizia Guvernului este inacceptabilă pentru ministrul respectiv", a precizat Stolojan.
Luând act de afirmaţiile social-democratului Victor Ponta care sugera necesitatea unui pact de neagresiune pentru candidaţii prezidenţiali ai celor două partide, Stolojan a spus că nu se pune problema despre un protocol în materie, întrucât această instituţie nu face parte din protocolul parteneriatului dintre cele două formaţiuni.
"Parteneriatul pentru România are prevederi foarte clare în legătură cu comportamentul fiecărui membru de partid al celor două partide care formează parteneriatul. Ceea ce noi am discutat în şedinţa coaliţiei şi în BPN este că Guvernul trebuie să îşi facă treaba", a mai spus prim-vicepreşedintele PDL.
Cu doar două zile în urmă , secretarul general al PDL declara că premierul Emil Boc nu mai este dispus să tolereze comentarii negative pe marginea activităţii Guvernului şi că ar fi dat deja un ultimatum miniştrilor PSD cu tendinţe critice de acest gen.
"Chiar miniştrii la care premierul le-a dat ultimatum în ultima şedinţă a coaliţiei, că nu ar fi bine, dacă nu se simt bine în Guvern să părăsească Guvernul, să mai aibă puncte de vedere contrare Guvernului. L-am văzut vineri pe unul dintre ei la Galaţi că, din nou, a criticat măsuri luate de Guvern, care, culmea, provin din programul electoral al PSD, vorbesc de impozitul forfetar", a spus Blaga, referindu-se indirect la ministrul pentru IMM Constantin Niţă. Potrivit cotidianului Gândul, pe lista neagră a PDL se mai află şi ministrul pentru Relaţia cu Parlamentul, Victor Ponta, datorită deselelor sale ieşiri critice din ultiuma vreme.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: vasile blaga
Parteneri
Românii vor putea călători în Turcia doar cu buletinul
x close