Antena 3 CNN Politică Boc: Legea salarizării va fi trimisă Parlamentului pe 22 noiembrie, pentru calendarul angajării răspunderii

Boc: Legea salarizării va fi trimisă Parlamentului pe 22 noiembrie, pentru calendarul angajării răspunderii

Boc: Legea salarizării va fi trimisă Parlamentului pe 22 noiembrie, pentru calendarul angajării răspunderii
Sursa foto: Foto: Intact Images
16 Noi 2010   •   09:02

Premierul Emil Boc a anunţat, luni, la postul public de televiziune, că proiectul Legii salarizării unice se va afla luni, 22 noiembrie, pe masa Birourilor Permanente ale celor două Camere ale Parlamentului, pentru stabilirea calendarului de angajare a răspunderii Guvernului. Premierul a dat totodată asigurări că salariile vor creşte anul viitor şi că bugetarii nu vor mai trebui să se sperie de concedieri. Colegii de partid nu sunt, însă, de acord cu premierul.

Emil Boc a anunţat, luni, la TVR 1, că proiectul Legii salarizării unice va include, practic, două legi, respectiv o lege-cadru privind grila de salarizare, cu coeficiente de departajare între 1 şi 15 de la cel mai mic la cel mai mare salariu, şi o lege de aplicare a salarizării pentru anul 2011.

Vicepreşedintele PDL Gheorgeh Flutur anunţa anterior, într-o conferinţă de presă, că angajarea răspunderii pe această Lege este "cea mai eficientă şi rapidă" procedură şi că este adoptarea proiectului este necesară pentru elaborarea bugetului de stat pe 2011.

Demersul Executivului ar putea atrage după sine o nouă moţiune de cenzură din partea Opoziţiei. Legea salarizării unitare, legea bugetului de stat şi cea a pensiiilor se numără printre condiţiile impuse de FMI guvernului României.

Emil Boc a mai declarat luni că salariile bugetarilor vor creşte în 2011. Premierul nu a dat însă o cifră.

"Pot să confirm faptul că va fi o recuperare importantă a pierderilor salariale din 2010, după cum la fel de bine pot să confirm faptul că va avea loc o creştere şi a salariului minim pe economie, cel puţin cu rata inflaţiei", a declarat Emil Boc.

Cu toate asigurările date şeful Executivului, tot mai multe voci din cadrul puterii vorbesc de o nouă scădere a salariilor anul viitor.

Emil Boc, despre salarii


×
Subiecte în articol: legea salarizarii Emil Boc calendar
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close