Antena 3 CNN Politică BOMBA care o va DISTRUGE pe Elena Udrea. Nemţii au arătat că prezidenţiabila este IMPLICATĂ în scandalul EADS-Microsoft. Iată DOVADA

BOMBA care o va DISTRUGE pe Elena Udrea. Nemţii au arătat că prezidenţiabila este IMPLICATĂ în scandalul EADS-Microsoft. Iată DOVADA

de O.P.    |    29 Oct 2014   •   05:43

 Presa germană vine cu o informaţie bombă: Candidatul la Preşedinţia României, Elena Udrea ar fi implicată în scandalul EADS-Microsoft!  Jurnaliştii nemţi susţin că firele afacerii ar merge până la cancelaria Angelei Merkel.

Jurnalul.ro dezvăluie că în ediţia germană a publicaţiei Huffington Post a fost publicat în 25 octombrie un amplu articol privind afacerea EADS.
"Cel mai mare scandal de coruptie din istoria Uniunii Europene a avut loc sub influenta EADS, scriu jurnaliştii nemţi, precizând că nume grele de la Berlin apar în actele procurorilor". 

Fostul Cancelar Gerhard Schröder, în al cărui mandat a început afacerea, Klaus Mangold, Ion Ţiriac, dar şi Ioan Rus, care reprezenta Daimler Transilvania, ar avea legătură cu acest dosar.

Publicaţiile în limba germană, Huffington Post şi Der Freitag, scriu că numele Elenei Udrea apare în dosarul EADS, "cel mai mare scandal de corupţie din istoria Uniunii Europene".

"În afara firmelor EADS Deutschland GmbH, Fujitsu Siemens Computers și Microsoft, în legătură cu această tranzacţie apar şi numele lui Gerhard Schroder, fost cancelar german, Bodo Hombach, fost coordonator al Pactului de Stabilitate în sud-estul Europei, ale oamenilor de afaceri Ion Ţiriac, Klaus Mangold, precum şi cel al candidatului la Preşedinţia României, Elena Udrea."

Sub umbrela EADS, compania europeană în domeniul aerospaţial, candidatul la Preşedinţia României, Elena Udrea, mai mulţi demnitari europeni, dar şi oamenii de afaceri Ion Ţiriac şi Klaus Mangold ar fi primit mită în valoare de peste 60 de milioane de euro.

"Direcţia Naţională Anticorupţie din România anchetează înalţi membri ai Guvernului şi ai serviciilor secrete din România. Aceştia ar fi încasat peste 60 milioane de euro mită, pentru a facilita, în anul 2005, un contract de peste 743 de milioane de euro în România pentru EADS."

Din această sumă, peste 9 milioane de euro ar fi ajuns la Dorin Cocoş, care a încercat să ascundă adevarată provenineţă a banilor prin mai  multe credite, scrie Der Freitag.

"Una dintre cele mai proeminente figuri din acest joc este actualul candidat la Preşedinţie, Elena Udrea. Ea a declarat la Fisc mita de nouă milioane de euro primită de fostul ei soţ drept credit."

În schimbul acestei sume, Dorin Cocoş, alţi demnitari şi oameni de afaceri au facilitat un contract de peste 743 de milioane de euro în ţara noastră, pentru compania EADS, mai scriu jurnaliştii. 

Surse din Bucureşti, citate de nemţi, spun că DNA-ul va cere ridicarea imunităţii pentru mai mulţi foşti miniştri şi aleşi, printre care şi Ioan Rus, fostul Director General al DaimlerChrysler Transylvania, fost ministru de Interne şi creierul din spatele afacerii MAI - EADS.

×

Philip Morris susține inovația

Ceasul care sună după ajutor dacă ai avut accident. Este potrivit pentru sporturi extreme

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close