Antena 3 CNN Politică Călin Popescu-Tăriceanu, întâlnire cu Hans Klemm. Despre ce au discutat

Călin Popescu-Tăriceanu, întâlnire cu Hans Klemm. Despre ce au discutat

Călin Popescu-Tăriceanu, întâlnire cu Hans Klemm. Despre ce au discutat
Sursa foto: Foto: Agerpres
15 Feb 2017   •   19:33

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a subliniat, miercuri, în cadrul întrevederii avute cu ambasadorul SUA la Bucureşti, Hans Klemm, intenţia României de a rămâne "un aliat ferm" al Americii şi al NATO. 

Potrivit unui comunicat de presă remis miercuri AGERPRES de Senat, cei doi oficiali au discutat despre stadiul şi perspectivele relaţiilor bilaterale, în contextul Parteneriatului strategic româno-american şi al noii Administraţii de la Washington, precum şi despre colaborarea în cadrul NATO, în plan regional şi al teatrelor de operaţiuni comune. 

Călin Popescu-Tăriceanu a precizat că România este printre statele membre NATO care au alocat 2% din PIB bugetului Apărării, punctând şi importanţa prezenţei trupelor româneşti în teatrele de operaţiuni din Afganistan şi Irak, decizii pentru care ambasadorul SUA la Bucureşti şi-a exprimat aprecierea, relevă sursa citată. 

"Preşedintele Senatului a apreciat stadiul deosebit de înalt al relaţiilor bilaterale, în special colaborarea în plan politic, militar şi al coordonării acţiunilor în plan internaţional, amintind şi de recenta Hotărâre a Parlamentului prin care se aprobă continuarea misiunii Armatei României în cadrul Coaliţiei Internaţionale anti-ISIL/Daesh şi extinderea ariei de dislocare prin includerea teritoriului statului Kuweit. (...) Domnia sa a menţionat rolul şi contribuţia decisivă a SUA în ceea ce priveşte securitatea şi stabilitatea europeană, subliniind intenţia ţării noastre de a rămâne un aliat ferm al Americii şi al NATO, apreciind că măsurile defensive sunt importante pentru România, în special în contextul problemelor de securitate regionale şi internaţionale", se arată în comunicatul citat. 

Cei doi oficiali au subliniat şi importanţa creşterii cooperării pe plan economic, respectiv a creşterii investiţiilor americane în România şi colaborării în domeniul industriilor auto şi aviatică.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Hans Klemm
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close