Antena 3 CNN Politică Candidat surpriză la șefia PNL. Declarație de ultimă oră a unui lider liberal

Candidat surpriză la șefia PNL. Declarație de ultimă oră a unui lider liberal

Candidat surpriză la șefia PNL. Declarație de ultimă oră a unui lider liberal
11 Mar 2017   •   13:00

Vicepreşedintele Partidului Naţional Liberal Mihai Voicu a declarat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă susţinută la Târgu Mureş, că este posibil să apară şi un al treilea candidat la şefia partidului, în condiţiile în care Ludovic Orban şi Cătălin Predoiu au ales să-şi anunţe 'o candidatură de sus în jos', potrivit Agerpres.

"Nu după nume trebuie ales preşedintele partidului, ci după nişte criterii care, în opinia mea, trebuie să le îndeplinească. În primul rând, acela de a fi un factor de echilibru în interiorul partidului, un pilon unificator. Aici există, între lansarea candidaturii celor doi colegi - oameni politici experimentaţi şi extrem de onorabili - şi principiile noastre, o contradicţie mică. Adică, partidul a hotărât să înceapă alegerile de jos în sus, de la baza partidului, să-şi consulte toţi membrii. Cei doi colegi au ales să-şi anunţe o candidatură de sus în jos. Eu cred că acest proces de alegeri interne, de consultare a membrilor partidului, va duce, în opinia mea, la apariţia unui alt candidat, ca rezultat al acestui proces de consultare şi nu ca afirmare a unei voinţe proprii de candidatură eventual ca aparţinând strict uneia dintre grupări. (...) De aceea, eu cred că va mai exista şi un al treilea candidat, ca rezultat al sprijinului unei echipe puternice şi ca rezultat al consultărilor care vor porni de la baza partidului", a afirmat Mihai Voicu.

Vicepreşedintele PNL a precizat că nu se va uita neapărat la candidat, ci 'la un metru în spatele lui', pentru a vedea echipa pe care acesta se bazează.

Prim-vicepreşedinte PNL, Teodor Atanasiu, a arătat, la rândul său, că partidul nu este în etapa în care trebuie să caute 'candidaţi providenţiali'.

"De aceea cred că este nevoie de echipe puternice, de echipe omogene, de echipe sudate şi acel candidat care va reuşi să prezinte o astfel de echipă cu siguranţă va lua mai multe voturi decât aceste candidaturi solitare, pe care le anunţi ca să furi startul şi care să deturneze puţin dezbaterea. (...) Problema este că, nefiind aceşti candidaţi providenţiali în interiorul partidelor, mulţi au fost tentaţi să se uite în afară şi de aceea a apărut ideea domnului Cioloş de a veni în politică. Eu vă spun: nu există candidaţi providenţiali nici în afara partidelor, domnul Cioloş nu este candidat providenţial şi partidele nu trebuie să-şi caute aceşti candidaţi providenţiali, trebuie să-şi caute acei oameni capabili să construiască echipe puternice, echipe solide şi echipe omogene care să vină cu politici publice adecvate", a mai spus Atanasiu.

×
Subiecte în articol: Mihai Voicu PNL
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close