Antena 3 CNN Politică Candidatura lui Sorin Oprescu la Capitală a fost respinsă

Candidatura lui Sorin Oprescu la Capitală a fost respinsă

Candidatura lui Sorin Oprescu la Capitală a fost respinsă
23 Apr 2008   •   13:34

Visul lui Sorin Oprescu de a candida ca independent la Capitală s-a spulberat miercuri. Vinovat - Biroul Electoral Municipal care i-a respins 4.982 de semnături. BEM spune că Sorin Oprescu poate contesta decizia şi tribunalul va fi cel însărcinat de a număra din nou semnăturile. Soluţia instanţei de judecată este definitivă şi va fi afişată la 72 de ore după depunerea contestaţiei.

Termenul limită de depunere a listelor cu semnături a expirat marţi la ora 24.

Fostul membru al PSD s-a prezentat la Biroul Electoral Municipal în speranţa că va putea clarifica situaţia, dar nu a avut noroc. Contactat telefonic de Antena 3, senatorul spune că nu îşi explică această decizie, mai ales că el strânsese un număr mult mai mare de semnături decât cele necesare. Oprescu e de părere că aceasta poate fi "manevra" celor care nu doresc să candidez la primăria Capitalei şi că, nu mai târziu de miercuri, va depune contestaţie.

Fostul membru al PSD spune că marţi seară i s-a spus de la Biroul Electoral că mai sunt de verificat încă 4.000 de semnături, deci nu îşi explică numărul respins.

Oprescu nu crede că "greşelile de recoltare" sunt vina celor apropiaţi lui.

Biroul Electoral Municipal a găsit câteva nereguli în ceea ce priveşte listele de semnături. În loc să se treacă BI, pe liste apare trecut CNP-ul semnatarilor. Acum câteva zile, Oprescu declarase că a reuşit să strângă peste 100.000 de semnături.

Şeful de campanie al PSD, Miron Mitrea, a declarat că nu s-a discutat în partid despre situaţia lui Oprescu. Mitrea a mărturisit şi că i se pare că nu ar fi corect ca această situaţie să se încheie "printr-o decizie administrativă".CANDIDATURA LUI SORIN OPRESCU A FOST RESPINSĂ:

Antena3.ro

×
Parteneri
Klaus Iohannis se întâlnește cu Joe Biden la Casa Albă
x close