Antena 3 CNN Politică Ce spune Ponta despre zvonurile că ar avea înţelegeri cu Băsescu

Ce spune Ponta despre zvonurile că ar avea înţelegeri cu Băsescu

Ce spune Ponta despre zvonurile că ar avea înţelegeri cu Băsescu
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    03 Apr 2013   •   23:14

Victor Ponta, în calitate de ministru interimar la Justiţie, a declarat miercuri seara, la Antena 3, că nu a avut niciun fel de înţelegere cu preşedintele Traian Băsescu, atunci când a făcut nominalizările pentru Parchete, aşa cum s-a speculat în presă.

Întrebat despre suspiciunile că ar avea înţelegeri cu şeful statului, Ponta a răspuns.

"Singurul lucru pe care l-am discutat cu Traian Băsescu şi pe care el l-a spus în public este faptul că optăm amândoi pentru procedura prevăzută de lege, legea aflată în vigoare, respectiv ministrul Justiţiei propune, CSM avizează şi preşedintele numeşte", a declarat Victor Ponta, la emisiunea Sinteza Zilei, de la Antena 3.

Interimarul de la Justiţie a mai spus că preşedintele nu ştia de aceste propuneri.

"Ne-am văzut azi la CSAT, n-am vorbit, l-am informat că am făcut aceste propuneri, domnia sa urmează să se pronunţe", a adăugat Ponta.


Ministrul interimar al Justiţiei, Victor Ponta, a propus-o, miercuri, pe Laura Codruţa Kovesi pentru funcţia de procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), iar pe Tiberiu Niţu ca procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Potrivit calendarului CSM, candidaţii la funcţiile de conducere din cadrul Ministerului Public vor fi intervievaţi la sfârşitul lunii mai, stabilit miercuri de Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).

Ponta se gândeşte să sesizeze CC în cazul calendarului CSM pentru procurori

Propunerile au fost transmise, miercuri, de premierul Victor Ponta, în calitate de ministru interimar al Justiţiei, către Consiliul Superior al Magistraturii, după ce, marţi, Ponta declara că procurorul general şi şeful DNA vor fi selectaţi în urma unei proceduri care va fi condusă de viitorul ministru al Justiţiei.

Ministrul Ponta: Am nominalizat-o pe Kovesi pe baza convingerilor mele. Am scos Justiţia de sub monopolul lui Morar. USL nu se rupe











×
Subiecte în articol: Sinteza Zilei Victor Ponta
Parteneri
51% dintre românii care voiau să lucreze în armată au fost respinş
x close