Antena 3 CNN Politică Cine e Marcel Ciolacu, noul președinte al Camerei Deputaților

Cine e Marcel Ciolacu, noul președinte al Camerei Deputaților

Cine e Marcel Ciolacu, noul președinte al Camerei Deputaților
Sursa foto: Foto: Marcel Ciolacu/ Facebook
29 Mai 2019   •   15:36

Plenul Camerei Deputaților l-a ales, miercuri, pe deputatul PSD Marcel Ciolacu în funcția de președinte al camerei inferioare a Parlamentului, liderul Camerei Deputaților fiind a treia funcție din statul român. Ciolacu a fost vicepremier în Guvernul PSD al lui Mihai Tudose.

Ciolacu a primit 172 de voturi.

Marcel Ciolacu, în vârstă de 51 de ani, este deputat PSD, ales de formațiunea politică în 2012. De profesie jurist, Ion-Marcel Ciolacu s-a specializat ulterior în administrație publică locală, finalizând o serie de programe educaționale postuniversitare. Prima funcție publică deținută de acesta a fost cea de prefect interimar, în noiembrie-decembrie 2005, după care a devenit, pe rând, director al Urbis Serv și viceprimar al municipiului Buzău (2008-2012).

La alegerile parlamentare din 9 noiembrie 2012, Ion-Marcel Ciolacu a fost ales deputat din partea PSD în circumscripția electorală nr.10 Buzău, colegiul uninominal nr.7, unde l-a avut în postură de contracandidat pe democrat-liberalul Cezar Preda. Actualmente, el este secretar al Biroului Permanent al Camerei Deputaților. În 2015, a fost ales prin vot deschis președinte al Organizației Județene PSD Buzău.

 

 

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close