Antena 3 CNN Politică Consilierul de stat Avramescu refuză să candideze pe listele PD-L alături de Dragomir

Consilierul de stat Avramescu refuză să candideze pe listele PD-L alături de Dragomir

Consilierul de stat Avramescu refuză să candideze pe listele PD-L alături de Dragomir
08 Aug 2008   •   14:10

După ce Dumitru Dragomir, şeful Ligii Profesioniste de Fotbal, a anunţat că şi-a dat demisia din PRM şi că va candida pentru un loc în Parlament pe listele Partidului Democrat Liberal, şeful Cancelariei prezidenţiale, Cătălin Avramescu, a declarat că se delimitează "ferm" de orice formaţiune politică ce are în componenţă pe cineva ca Mitică Dragomir. Partidul nu a avut încă o poziţie oficială, însă Avramescu spune că trebuie să se delimiteze chiar şi de o asemenea intenţie.

Cătălin Avramescu a anunţat, în 24 iulie, că va candida din partea PD-L la alegerile parlamentare, într-un colegiu din Prahova. Caracterizându-l pe Dragomir drept "unul dintre cele mai reprobabile personaje pe care le-a generat clasa politică în ultimii 18 ani", Avramescu spune însă, într-un comunicat remis Mediafax, că nu va fi niciodată parte a unui proiect politic alături de Dumitru Dragomir.

"Nu voi candida pe nicio listă de partid alături de domnul Dragomir. Chiar ideea că cineva s-a gândit serios - sper să nu existe acel cineva - că a luat în serios acest calcul, mie mi se pare că avem de-a face cu persoane lipsite de busolă morală. Suntem în plin science fiction. Noi vorbim despre înnoirea clasei politice, iar pe televizor apar personaje pe care după ce le vezi regreţi că s-a inventat televizorul cu sonor", a mai spus şeful Cancelariei prezidenţiale.

Prim-vicepreşedintele PD-L, Theodor Stolojan, a declarat pentru Mediafax că subiectul candidaturii fostului parlamentar PRM nu a fost discutat încă în BPN. "Atribuţiile de a primi sau nu o candidatură aparţine filialei partidului din oraş, comună, sector, nu le are Biroul Permanent Naţional. Noi le putem atrage atenţia să respecte Statutul", a spus Stolojan. Întrebat dacă este de acord, în principiu, ca Dumitru Dragomir să candideze la parlamentare din partea PD-L, Stolojan a spus că nu are o părere, pentru că subiectul nu a fost încă discutat la nivelul conducerii partidului.

Antena3.ro

×
Parteneri
Fraudă cu vouchere de vacanţă. Cinci poliţişti implicaţi
x close