Antena 3 CNN Politică Şeful PNL Iaşi, Costel Alexe, se autosuspendă din funcție, după ce a fost pus sub control judiciar de DNA

Şeful PNL Iaşi, Costel Alexe, se autosuspendă din funcție, după ce a fost pus sub control judiciar de DNA

Preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Costel Alexe, a anunţat că se autosuspendă din funcția de şef al liberalilor din Iaşi, după ce a fost inculpat de DNA în dosarul în care este acuzat de mită. 

Şeful PNL Iaşi, Costel Alexe, se autosuspendă din funcție, după ce a fost pus sub control judiciar de DNA
Sursa foto: Hepta
de Milena Niță    |    28 Apr 2021   •   10:26

Procurorii au dispus în cazul lui Costel Alexe măsura controlului judiciar, iar acesta spune că se consideră nevinovat.

Şeful CJ Iaşi a anunțat, miercuri dimineață, că în urmă cu o zi a fost informat de DNA că are calitatea de inculpat.

Costel Alexe: Am calitatea de inculpat, dar sunt nevinovat

"Ieri, 27 aprilie, am fost invitat la DNA pentru a mi se aduce la cunoștință că, în dosarul care mă vizează, am primit calitatea de inculpat, iar procurorii au dispus impunerea controlului judiciar.

Sunt nevinovat și am convigerea că voi demonstra acest lucru în instanță, dar, în acest moment, consider că este un gest de onoare să mă autosuspend din funcția de președinte al PNL Iași.

Partidul Național Liberal a susținut permanent lupta împotriva corupției prin toate măsurile pe care le-a luat nu doar de când este la guvernare, ci și când a fost partid în opoziție. Și eu personal am susținut lupta împotriva corupției, am promovat integritatea în activitatea mea politică și așa voi proceda și de acum înainte.

Am încredere că îmi voi demonstra nevinovăția în justiție, iar, până atunci, vreau să mă asigur că această nouă calitate pe care o am în dosar nu va afecta în niciun fel activitatea și imaginea filialei.

Echipa PNL Iași este profesionistă, am muncit foarte mult să construim programul de guvernare și viziunea de dezvoltare a comunității și am reușit să obținem cele mai bune rezultate pentru PNL la ultimele cicluri electorale.

Sunt un om de echipă, dar consider că este cel mai corect ca toate implicațiile pe care le produce acest dosar să le gestionez la nivel personal.

Alexe: Voi continua activitatea de președinte al Consiliului Județean Iaşi

Am încredere în colegii mei și știu că vor susține activitatea filialei și politicile liberale, astfel încât să păstreze poziţia PNL ca cea mai puternică formațiune politică județeană.

Voi continua activitatea de președinte al Consiliului Județean și voi demonstra împreună cu echipa pe care am format-o că putem implementa programul de guvernare pe care l-au votat ieșenii și că administrația liberală este un exponent al schimbării în bine. 

Sunt încrezător că instanțele de judecată își vor face corect treaba, iar în final se va demonstra că sunt un om de bună credință", se arată în comunicatul transmis miercuri de preşedintele PNL Iaşi, Costel Alexe.

Fostul ministru PNL Costel Alexe, audiat la DNA pentru mita de 22 de tone de tablă

DNA a anunțat în luna ianuarie că a început urmărirea penală față de Costel Alexe. 

Conform DNA, în perioada martie-aprilie 2020, fostul ministru ar fi pretins, în mod direct, de la managerul unui combinat siderurgic, mai multe produse din tablă.

În schimbul mitei, ministrul de atunci se angaja, în virtutea atribuțiilor sale de serviciu, să aloce cu titlu gratuit către compania respectivă certificate de emisii de gaze cu efect de seră. De asemenea, Alexe şi-a luat angajamente referitoare la monitorizarea măsurilor dispuse de combinatul siderurgic pentru închiderea unui depozit de deșeuri neconforme.

Iohannis, mesaj dur în cazul lui Costel Alexe: Penalii nu au ce căuta în funcții publice!

Fostul ministru al Mediului ar fi cerut și primit mită 22 de tone de tablă (tablă cutată, țeavă pătrată, țeavă rectangulară și rulouri de tablă), în valoare de 103.000 lei, pentru alocarea către o fabrică de certificate de emisii de gaze cu efect de seră.

Referitor la cazul lui Costel Alexe, președintele Klaus Iohannis a declarat în ianuarie că penalii nu au ce căuta în funcții publice. 

Atunci, Costel Alexe a evitat un răspuns la comentariul președintelui, când a fost întrebat dacă se autosuspendă din funcție până la soluționarea dosarului deschis de DNA.

×
Subiecte în articol: costel alexe Klaus Iohannis
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close