Antena 3 CNN Politică Crin Antonescu critică decizia lui Ungureanu de a nu demisiona de la SIE: Ar fi fost de un minim bun-simţ

Crin Antonescu critică decizia lui Ungureanu de a nu demisiona de la SIE: Ar fi fost de un minim bun-simţ

Crin Antonescu critică decizia lui Ungureanu de a nu demisiona de la SIE: Ar fi fost de un minim bun-simţ
Sursa foto: Foto: Intact Images
08 Feb 2012   •   17:00

Liderul PNL Crin Antonescu a declarat, miercuri, că premierul desemnat Mihai Răzvan Ungureanu nu a îndeplinit nici măcar "simpla formalitate" de a demisiona de la şefia SIE, el apreciind că acest gest ar fi fost de un minim bun-simţ înaintea demarării consultărilor pentru formarea Cabinetului, scrie Mediafax.
   
"E clar din legislaţie, din Constituţie, din practica bunul simţ democratic din toate ţările lumii, că serviciile secrete, de informaţii, speciale, ca armata, Parchetul, nu fac politică. A alcătui un Guvern cu o anumită grupare din Parlament, cu anumite partide împotriva altora, se cheamă a face politică în cel mai înalt grad. Nu am avut nici simpla formalitate ca omul desemnat să demisioneze din fruntea serviciului de informaţii", a spus Antonescu.

Antonescu a spus că România se află în situaţia fără precent în lumea democratică şi în Europa în care un şef de serviciu secret aflat în funcţiune "umblă" prin Parlament pentru a-şi alcătui un Guvern.
       
Liderul PNL a spus că o demisie înainte de a purcede la aceste consultări şi la această construcţie politică ar fi fost de un minim bun-simţ din partea lui Mihai Răzvan Ungureanu.
   
"Imaginaţi-vă totuşi care e condiţia de independenţă şi nonpartizanat politic a unui şef de serviciu care încearcă să facă Guvern şi - nu ştiu -  poate cade mâine. Nu cumva se întoarce supărat acolo pe unii, aşa, în principiu, la serviciu, la SIE? Nu e normal", a subliniat Antonescu.

×
Parteneri
Furtuna Renata a adus în România ploi torenţiale
x close