Antena 3 CNN Politică CTP, despre nominalizarea lui Florin Cîțu ca premier: Știe meseria de finanțist, dar Orban vrea să fie pe post de Dragnea, cu Cîțu pe post de Dăncilă

CTP, despre nominalizarea lui Florin Cîțu ca premier: Știe meseria de finanțist, dar Orban vrea să fie pe post de Dragnea, cu Cîțu pe post de Dăncilă

Gazetarul Cristian Tudor Popescu spune că propunerea PNL de premier în persoana lui Florin Cîţu este una bună din punct de vedere operaţional, executiv, însă rămâne de văzut cum se va descura actualul ministru ca politician.

CTP, despre nominalizarea lui Florin Cîțu ca premier: Știe meseria de finanțist, dar Orban vrea să fie pe post de Dragnea, cu Cîțu pe post de Dăncilă
Sursa foto: Agerpres
de Milena Niță    |    10 Dec 2020   •   10:20

"A făcut dovada în funcția de ministru de Finanțe că este un om care cunoaște meserie, știe meseria de finanțist, un om care este de bună intenție și de bună conștiință, ceea ce e un lucru foarte rar acum, în peisajul politic de la noi", a comentat jurnalistul Cristian Tudor Popescu, potrivit digi24.ro.

CTP: Orban a spus că nu ţine de scaun, dar vrea să se scaunoporteze la Camera Deputaților

În ce-l priveşte pe premierul demisionar Ludovic Orban, CTP spune că acesta vrea să se "scaunoporteze" la Camera Deputaților şi este de părere că vrea să fie un fel de Dragnea cu Cîţu pe post de Dăncilă.

"El își dă demisia din funcția de premier, nu pentru greșelile pe care le-a făcut - unele dintre ele strigătoare la cer. Nu, își dă demisia ca să ne arate că nu se cramponează de scaun. Dar n-a spus de care scaun. 

Așa că acum vrea să se scaunoporteze la Camera Deputaților. Deci nu vrea să se cramponeze de scaunul de premier, în schimb acum se agață de scaunul de la Camera Deputaților. 

Domnul Orban vrea să fie pe post de Dragnea, cu Cîțu pe post de Dăncilă. Speră ca în continuare să transmită semnalul că el este de fapt eminența cenușie în continuare, el este conducătorul, și că domnul Cîțu a fost pus premier cum a mai fost pus, dacă vă amintiți atunci, pentru foarte scurtă vreme, cu același mesaj. 

`Îl punem de formă pe domnul Cîțu, dar tot eu sunt. Am făcut această mișcare să-mi dau demisia, pentru că trebuia să dau un os de ros`, `să dau impresia că s-a sacrificat cineva, eu sunt eroul`, `dar de fapt tot eu rămân șeful`.", a comentat jurnalistul.

Cine este Florin Cîțu, propunerea PNL de premier

Ministrul de Finanțe, Florin Cîțu, este propunerea PNL de premier, au anunţat miercuri seară liberalii.

Cîțu a fost votat de membrii BPN al PNL pentru a fi propunerea formațiunii de premier. A existat o singură abținere.

Florin Cîțu a absolvit Grinnell College din SUA (1996), un masterat în economie în cadrul Iowa State University (2002), iar din 2002 este doctorand al Iowa State University. 

A fost economist în cadrul Băncii Naționale a Noii Zeelande (2001-2003) și în cadrul Băncii Europene de Investiții (2003-2005). 

În cadrul ING Bank, a lucrat ca economist-șef (2006-2007) și șef al departamentului piețe financiare (2007-2011), pentru ca ulterior să fie consultant și analist economic.

Cîţu a fost ales senator de București în 2016.

Florin Cîțu a mai fost desemnat pentru a fost Executivul pe 26 februarie, însă și-a depus mandatul.

×
Subiecte în articol: Cristian Tudor Popescu Florin Cîțu
Parteneri
Motorina, o nouă ieftinire înainte de weekend
x close