Antena 3 CNN Politică Cu cine îşi dispută Marcel Ciolacu conducerea PSD. "Mi-am depus ieri candidatura"

Cu cine îşi dispută Marcel Ciolacu conducerea PSD. "Mi-am depus ieri candidatura"

Fostul ministru Eugen Teodorovici a anunţat că vineri şi-a depus candidatura pentru funcţia de preşedinte al Partidului Social Democrat, funcţie pe care şi-o doreşte şi actualul interimar, Marcel Ciolacu.

Cu cine îşi dispută Marcel Ciolacu conducerea PSD. "Mi-am depus ieri candidatura"
Sursa foto: Hepta
de Milena Niță    |    08 Aug 2020   •   17:20

Termenul-limită până la care s-au putut depune candidaturile pentru Congresul PSD, pe care social democrații intenționează să îl organizeze în data de 22 august, a fost până vineri la ora 16:00. 

"Mi-am depus azi candidatura pentru funcţia de preşedinte al PSD, în condiţiile prevăzute de actualul statut validat de Tribunalul Bucureşti, pentru că am ales să particip la orice competiţie electorală fundamentată pe aceleaşi reguli.

Fac apel la responsabilitatea tuturor membrilor PSD care vor participa la congres, indiferent de funcţia pe care o ocupă în partid şi de organizaţia judeţeană de care aparţin, să înţeleagă că PSD nu are nevoie, în special în situaţia actuală, să se prezinte în faţa electoratului cu un simulacru de alegeri, cu oameni ascunşi în spatele unor liste şi, mai ales, cu riscul participării unui singur candidat şi care să fie ales, eventual, cu unanimitate de voturi, ca în vremurile pe care le speram apuse", a scris Teodorovici, vineri seara, pe pagina sa de Facebook.

Teodorovici: Nu voi valida alegerea unui preşedinte printr-un simulacru de alegeri

El spune că nu vrea să valideze alegerea "în mod nestatutar şi nedemocratic a unui preşedinte PSD”.

"Cu atât mai mult, nu voi valida alegerea unui preşedinte printr-un simulacru de alegeri, atunci când regulile se schimbă în timpul jocului tocmai pentru a diminua şansele altor potenţiali candidaţi sau a le anula pe cele ale candidaţilor care ar putea să se decidă în ultimul moment", a continuat Eugen Teodorovici.

Favorit în această cursă internă, Marcel Ciolacu şi-a depus vineri dosarul de candidatură, pentru că vrea să nu mai fie doar preşedinte interimar al partidului, ci preşedinte ales al colegilor săi, pentru a avea şi mai multă autoritate în formaţiune.

Congres PSD pe 22 august, ţinut on-line

Congresul PSD a fost stabilit pe data de 22 august. În ultima ședință a conducerii, social-democrații au adoptat o hotărâre de modificare a statutului, astfel încât în situații de epidemie, congresul să se poată desfășura prin videoconferință. 

Pentru că sunt interzise evenimentele cu mai mult de 50 de persoane, cei 1.500 de delegați vor vota fiecare în județele din care fac parte, fără a se mai strânge la București.

Cum va arăta noua conducere PSD

Marcel Ciolacu - președinte

Gabriela Firea - prim-vicepreședinte

Sorin Grindeanu - prim-vicepreședinte

Paul Stănescu - secretar general

×
Subiecte în articol: Eugen Teodorovici
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close