Cum a anunțat Vasile Blaga că preia frâiele campaniei electorale

de D.G.    |    09 Sep 2016   •   14:29
Cum a anunțat Vasile Blaga că preia frâiele campaniei electorale

Copreşedintele PNL Vasile Blaga a afirmat, vineri, la Eforie Nord, că în perspectiva alegerilor parlamentare partidul duce principala bătălie cu PSD, dar că uneori şi liberalii îşi fac zile fripte între ei, menţionând totodată că dacă aceştia se vor înţelege unii cu alţii la fel de bine cum se înţelege el cu Alina Gorghiu, PNL va câştiga, potrivit Agerpres.

''Bătălia principală şi acum o dăm cu PSD. Nu trebuie să-i condamnăm pe cei care votează PSD-ul, sub nicio formă. O fac fie pentru că datorită situaţiilor din judeţele, din regiunile respective, nu văd un viitor pentru ei şi pentru familiile lor, se mulţumesc cu puţin, stau în ajutoare sociale. Sunt convins că şi politica statului este greşită aici, din moment ce un salariu nu e cu mult mai mare decât ajutorul social. Avem probleme şi va trebui să le explicăm acestor oameni că sunt şi alte soluţii, mult mai sănătoase, pentru ei şi pentru familiile lor'', a spus Blaga în deschiderea Şcolii politice a Tineretului Naţional Liberal.

El i-a îndemnat pe tinerii prezenţi la eveniment să se înţeleagă la fel de bine cum se înţelege el cu copreşedintele PNL Alina Gorghiu, precizând că, dacă va fi aşa, PNL va câştiga parlamentarele.

''Uneori ne mai facem şi noi zile fripte unii la alţii. Pe surse. (...) Când spui lucrurile într-o asemenea şedinţă se numeşte dezbatere, nu este bârfă. Foarte mulţi dintre colegii noştri au activat acum, când se fac listele, vreo patru ani nu prea, în dezbatere publică, nu prea, în bătălia de la locale, nu prea. Foarte mulţi îşi dau unii altora la gioale pe surse, că de ce e mai bun unul decât altul şi de unde provine, din ce zonă vine unul şi vine altul. Că unii au pus talpa pe alţii. Îmi doresc să vă înţelegeţi mai bine unii cu alţii (...). Şi dacă vă veţi înţelege aşa (cum se înţelege el cu Alina Gorghiu - n.r.), să ştiţi că acest partid va câştiga'', a afirmat copreşedintele PNL.

Vasile Blaga a menţionat că liberalii trebuie să aibă curajul să ia măsuri de dreapta, prin care să favorizeze crearea de locuri de muncă.

''Dar trebuie, pe de altă parte, şi electoratul nostru să simtă că e bine că vine la vot şi ne votează. Trebuie să avem curaj să luăm măsurile de dreapta şi să credem cu toţii în ele. Pentru că cei care cred că schimbă macazul de la o zi la alta în ideea de a lua voturi de pe toată plaja politică se înşeală. Noi trebuie să ne adresăm oamenilor noştri, oamenilor care muncesc şi trăiesc din munca lor, trebuie să luăm toate măsurile pentru ca omul să fie egal cu statul, că doar din munca lui plăteşte statul, şi nu invers. Noi credem că va trebui să luăm acele măsuri prin care să favorizăm crearea de noi locuri de muncă. Şi înspre asta ne vom îndrepta cu mesajele noastre'', a spus copreşedintele liberal.

Blaga a anunţat, totodată, că se pare că va conduce campania electorală pentru parlamentare.

''Dacă săptămâna viitoare vom defini echipa de campanie electorală, câţiva de la masa asta vom face parte din ea. Aproape sigur, după câte văd că merg teoriile în partid, s-ar putea să conduc campania, nu am pierdut niciuna să ştiţi. Pentru asta vă chem la muncă pe toţi, vă rog să aveţi curaj, să vă spuneţi opiniile în birouri, în consiliile executive judeţene. (...) Şi să înţelegeţi în acelaşi timp, cu tot respectul pe care îl am faţă de organizaţiile judeţene, că listele sunt asumate de conducerea partidului în ansamblul ei şi nu o să fiu de acord niciodată să fie unul sau altul pe listă că e omul lui Gorghiu sau omul lui Blaga. Nu. Trebuie să fiţi oamenii Partidului Naţional Liberal. Şi este loc pentru toţi, că nu numai despre parlament vorbim, vorbim pe urmă şi despre ceea ce înseamnă o guvernare. O guvernare înseamnă oameni buni în toate zonele'', a afirmat copreşedintele PNL Vasile Blaga.

Peste 600 de tineri participă în perioada 8 - 11 septembrie la Eforie Nord la Şcoala politică a TNL.

Parteneri
x close