Antena 3 CNN Politică Dan Barna, despre agenția care va gestiona miliardele din Sănătate: ”Se găsește în planul de guvernare. Nu poate fi negociată”

Dan Barna, despre agenția care va gestiona miliardele din Sănătate: ”Se găsește în planul de guvernare. Nu poate fi negociată”

Vicepremierul Dan Barna a dat declarații despre scandalul care divizează coaliția de guvernare. Acesta susține că agenția menită să gestioneze miliardele din Sănătate este o propunere care se regăsește în planul de guvernare și care ”nu poate să fie un subiect de negociere”.

Dan Barna, despre agenția care va gestiona miliardele din Sănătate: ”Se găsește în planul de guvernare. Nu poate fi negociată”
Sursa foto: Hepta
de Andreea Ştefan    |    22 Iun 2021   •   13:14

”Avem o utilizare de doar 5% a fondurilor europene pentru spitale regionale, ceea ce arată foarte clar că în actuala structură de funcționare Ministerul Sănătății nu are capacitatea de project management de a susține și de a realiza construcția de spitale, de a realiza obiective de infrastructură mare în Sănătate. Și atunci, această propunere, care se găsește în planul de guvernare, pentru că am văzut o grămadă de puncte de vedere că nu se știa, că nu s-a auzit, este un subiect agreat de reprezentanți. (...) Nu este și nu poate să fie un subiect de negociere”, a spus Dan Barna.

Vicepremierul susține că această agenție este o necesitate pentru sistemul de Sănătate din România.

”Suntem dispuși să aducem clarificări, dacă sunt necesare, dar această agenție este clar necesară. Foarte important, pentru că am văzut niște linii de narativ care se tot rostogolesc și sunt false: nu adaugă la birocrație, nu devine un sistem mai greoi sau mai complicat. Discutăm despre reorganizarea unei sructuri care există în Ministerul Sănătății și care s-a dovedit nefuncțională”, a mai spus Dan Barna după ședința Biroului Executiv al PNL.

Dan Barna a precizat că acest subiect va fi dezbătut și în ședința de coaliție.

×
Subiecte în articol: Dan Barna
Parteneri
Florin Piersic, transferat cu avionul SMURD, la București
x close